«Όχι» σε επιπρόσθετη φορολόγηση των Γερμανών λέει η Μέρκελ

Μπορεί να ζητά από την Ελλάδα επιπρόσθετα φορολογικά μέτρα και λιτότητα, όμως η Άνγκελα Μέρκελ είναι αντίθετη με την αύξηση των φόρων στη Γερμανία. «Για πολλούς, οι εκλογές αφορούν τη σταθερότητα του ευρώ, τις θέσεις εργασίας, μια ισχυρή οικονομία στη χώρα μας», είπε η γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών

(CDU). «Για αυτό χρειάζεσαι συνθήκες στις οποίες να μπορείς να βασιστείς. Αυτό σημαίνει ότι οι αυξήσεις φόρων είναι λάθος. Κάθε είδους», σημείωσε.

Αν και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις φέρουν την Μέρκελ να κερδίζει με άνεση στις εκλογές στις οποίες διεκδικεί τρίτη θητεία στην καγκελαρία την 22α Σεπτεμβρίου, δεν είναι σαφές εάν θα μπορέσει να κυβερνήσει εκ νέου με το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), το οποίο επίσης τάσσεται υπέρ της χαμηλής φορολογίας.

Ενδέχεται αν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες αποτύχουν να εισέλθουν στη βουλή να αναγκαστεί να επιδιώξει το σχηματισμό ενός «μεγάλου συνασπισμού» με το SPD, και άρα η φορολογική και η δημοσιονομική πολιτική θα αποτελέσει ένα από τα «φλεγώδη« ζητήματα στις συνομιλίες για αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα