Τσίπρας- Τι είπε από το μουσείο της Ακρόπολης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με κύριο σύνθημα την «πανστρατιά για την ανάπτυξη» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην εκδήλωση «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη – Παραγωγική Ανασυγκρότηση», που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο της Ακρόπολης.

«Χαοτικές οι διαφορές μας με όσους κατέστρεψαν τη χώρα»

Οπως είπε κατά λέξη ο πρωθυπουργός «δίκαιη Ανάπτυξη, είναι ένα όραμα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νοηματοδότησαν ως ανάπτυξη, οι προηγούμενες

κυβερνήσεις» και πρόσθεσε ότι είναι «χαοτικές οι διαφορές μας με όσους κατέστρεψαν τη χώρα».

Τι σημαίνει ανάπτυξη για την κυβέρνηση

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι για την κυβέρνησή του ανάπτυξη σημαίνει:

εκ νέου ένταξη της οικονομίας μας στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας,δημιουργία οικονομίας με παραγωγική εξειδίκευση,επούλωση τραυμάτων του κοινωνικού κράτους,ευρύ φάσμα παραγωγικών δραστηριοτήτων, συνεργατικά σχήματα κοινωνικής οικονομίας, επιχειρηματικότητα που προσανατολίζεται στην παραγωγή βιώσιμων και αξιοπρεπώς αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Γιατί είναι χρήσιμο το νέο ταμείο

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η δημιουργία του νέου ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, δίνει τη δυνατότητα της σωστής για το Δημόσιο εκμετάλλευσης της κρατικής περιουσίας και προσελκύει επενδυτές.Μάλιστα διαχώρισε την εν λόγω διαχείριση σε τρεις πυλώνες:

Πρώτον, στα περιουσιακά στοιχεία των οποίων παραχωρείται το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, το τίμημα είναι επωφελές για το ελληνικό δημόσιο, και διασφαλίζονται νέα επενδυτικά σχέδια και νέες θέσεις εργασίας.Δεύτερον, πώληση μειοψηφικών μετοχικών μεριδίων με σκοπό τη συμμετοχή στρατηγικών επενδυτών με στόχο μεταφορά τεχνογνωσίας και εισροή ρευστότητας.Τρίτον, αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων, όπως τα τουριστικά ακίνητα και οι μαρίνες μέσω συμβάσεων παραχώρησης για υλοποίηση επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τουρισμό και ελληνική οικονομία.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν όπως το ΕΣΠΑ, ο αναπτυξιακός νόμος, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το πακέτο Γιούνκερ. ενώ σημείωσε το ξεμπλοκάρισμα έργων, αναφέροντας ενδεικτικά το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης παρεβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης και Χρήστος Σπίρτζης καθώς και η Ολγα Γεροβασίλη.

Το άρθρο Τσίπρας- Τι είπε από το μουσείο της Ακρόπολης εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα