Συνελήφθη φαρμακοποιός για απάτη με φάρμακα και συνταγογραφήσεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου ΚαρσιώτηΓια παράβαση της νομοθεσίας για τα φάρμακα, απάτη και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία, 53χρονος ιδιοκτήτης φαρμακείου, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν δήμαρχος συνοικίας του Πειραιά.

Στην ίδια δικογραφία που σχηματίστηκε κατηγορούνται και τέσσερις ιατροί, συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

(ΕΟΠΥΥ), ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων.

Μετά από έρευνα, όπως ανακοίνωσε η Οικονομική Αστυνομία, προέκυψε ότι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΠΥ, εν αγνοία των ασφαλισμένων, χρησιμοποιούσαν τον ΑΜΚΑ τους και συνταγογραφούσαν φάρμακα.

Στη συνέχεια παρέδιδαν τις συνταγές στον 53χρονο φαρμακοποιό, πρώην δήμαρχο, ο οποίος τις εκτελούσε στο φαρμακείο του και βέβαια αποζημιωνόταν από τον ΕΟΠΥΥ. Τα φάρμακα παρέμεναν στον φαρμακοποιό, ο οποίος είχε τη δυνατότητα να τα διαθέσει στη «μαύρη αγορά» η ακόμη και να τα εξάγει σε άλλη χώρα. Ο ίδιος ο φαρμακοποιός, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην Αστυνομία ότι τα φάρμακα αυτά ήθελε «να τα χαρίσει σε Σύρους πρόσφυγες που τα έχουν τόση ανάγκη».

Ομάδα αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων(Ε.Ο.Φ) και παρουσία εισαγγελέα πραγματοποίησαν έρευνες στο φαρμακείο, καθώς και σε δύο αποθήκες για τις οποίες δεν υπήρχε άδεια από τον Ε.Ο.Φ.

Στις έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-3695 κουτιά φαρμάκων, από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας(μεταξύ αυτών και φάρμακα που εμπίπτουν σους πίνακες ναρκωτικών ουσιών).
-48 συσκευασίες φαρμάκων τα οποία έφεραν μεν ταινία γνησιότητας, αλλά η διάθεσή τους επιτρέπεται μόνο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων.
-1200 ιατρικές συνταγές
– 8 ατομικά βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων
– 12 βιβλιάρια συνταγογραφήσεων διαφόρων ασφαλισμένων.

Η συνολική αξία των πάρα πάνω φαρμάκων, βάσει της τρέχουσας λιανικής τιμής πώλησης και η ταυτόχρονη ζημιά του δημοσίου εκτιμάται στα 46.000 ευρώ.
Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος, ενώ ερευνάται η περαιτέρω διάθεση των φαρμάκων.

Το άρθρο Συνελήφθη φαρμακοποιός για απάτη με φάρμακα και συνταγογραφήσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα