Τσέρνομπιλ: Ένας μεταλλικός θόλος έγινε η καλύτερη «ασπίδα»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δύο γαλλικές κατασκευαστικές εταιρείες έφτιαξαν έναν τεράστιο μεταλλικό θόλο που θα προστατεύει την περιοχή από τον κατεστραμμένο πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσέρνομπιλ, κάνοντας έτσι ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα. Η μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή που γράφτηκε ποτέ στην παγκόσμια ιστορία και άφησε σημάδια μέχρι και σήμερα, θα αποτελεί σιγά- σιγά παρελθόν.

Το ατσάλινο κέλυφος που από σήμερα περιβάλλει τον αντιδραστήρα στο Μπλοκ 4 του Τσέρνομπιλ,

θα συγκρατεί τη ραδιενέργεια, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που θα εγγυηθεί την ασφάλεια του σταθμού για τα επόμενα 100 χρόνια, αλλά θα προστατεύει και τον πυρηνικό αντιδραστήρα από τις κακές καιρικές συνθήκες και την υγρασία. Ο θόλος, ζυγίζει συνολικά 36.000 τόνους κι έχει ύψος 100 μέτρα, ενώ θεωρείται τεράστιο επίτευγμα της μηχανικής.

«Γιορτάσαμε σήμερα στο Τσέρνομπιλ την επιτυχημένη ολοκλήρωση της επιχείρησης τοποθέτησης του θόλου, ένα βήμα-κλειδί για την ολοκλήρωση του διεθνούς προγράμματος που θα έχει ως αποτέλεσμα να μετατρέψει το Τσέρνομπιλ σε μια εγκατάσταση ασφαλή και ακίνδυνη για το περιβάλλον μέχρι τον Νοέμβριο 2017», ανακοίνωσαν οι γαλλικές κατασκευαστικές που έφτιαξαν το κέλυφος.

Το άρθρο Τσέρνομπιλ: Ένας μεταλλικός θόλος έγινε η καλύτερη «ασπίδα» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα