Τροχαία στην Αττική :10 νεκροί πάνω 600 σοβαρά και ελαφρά τραυματίες-οι βασικές αιτίες των δυστυχημάτων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Πέτρου Καρσιώτη

Έφυγε ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, ο Ιούνιος, αφήνοντας πίσω του, σε τροχαία δυστυχήματα, δέκα νεκρούς, 18 βαριά τραυματίες και 619 ελαφρύτερα τραυματισμένους!

Συγκεκριμένα σημειώθηκαν δέκα θανατηφόρα τροχαία με δέκα νεκρούς, 17 σοβαρά με 18 σοβαρά τραυματίες και 486 ελαφρά με 619 ελαφρά τραυματίες.

΄Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία Αττικής, για μία ακόμη φορά διαπιστώνεται ότι

τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών, ήταν η οδήγηση χωρίς την απαιτούμενη προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας και η παραβίαση σηματοδοτών.

Από την άλλη πλευρά, σε ό,τι αφορά τη ζωή καιν την αρτιμέλεια των νέων ανθρώπων του τόπου, η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 32.138 παραβάσεις από τις οποίες 935 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

1.067 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 105 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος

1.811 παραβάσεις ορίου ταχύτητας

694 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

1.195 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου

816 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

2.881 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Σημειώνεται από τους αξιωματικούς της Τροχαίας ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Το άρθρο Τροχαία στην Αττική :10 νεκροί πάνω 600 σοβαρά και ελαφρά τραυματίες-οι βασικές αιτίες των δυστυχημάτων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα