Τραγωδία στην Κολομβία- Είχαν προειδοποιήσει τον πιλότο για τα καύσιμα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι έρευνες για τα αίτια μίας από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες που κόστισε τη ζωή 71 νέων ανθρώπων, συνεχίζονται και οι Αρχές αναζητούν τους ενόχους. Ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας LaMia, στην οποία ανήκε το αεροσκάφος που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα Τσαπεκοένσε της Βραζιλίας, συνελήφθη από τις Αρχές της Βολιβίας στο πλαίσιο της έρευνας.

Μαζί με τον Γκουστάβο Βάργκας, κρατούνται

άλλοι δύο υπάλληλοι της εταιρείας, που θεωρούνται υπεύθυνοι, καθώς το αεροπλάνο απογειώθηκε χωρίς να έχει εξασφαλίσει την επάρκεια των καυσίμων.

Ο πιλότος μάλιστα, που έχασε τη ζωή του στη μοιραία πτήση, είχε ενημερωθεί από την αξιωματούχο Σήλια Καστέδο από τη Βολιβία, όπως η ίδια αποκάλυψε. Η Καστέδο είχε προειδοποιήσει πως τα καύσιμα δεν ήταν αρκετά αλλά παρ’ όλα αυτά η πτήση έγινε. Η αξιωματούχος, έχει καταφύγει στη Βραζιλία και ζητά άσυλο υποστηρίζοντας πως δέχεται συνεχή ψυχολογική βία και απειλές.
Ο υπουργός της βολιβιανής κυβέρνησης κάλεσε τις αρχές της Βραζιλίας να εκδώσουν την Καστέδο. «Αυτό που έκανε είναι πολύ σοβαρό», είπε. «Είναι ένας τρόπος να ξεφύγει απ’ τη Δικαιοσύνη».

Το άρθρο Τραγωδία στην Κολομβία- Είχαν προειδοποιήσει τον πιλότο για τα καύσιμα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα