Νύχτα κόλασης στην Αθήνα, με μολότοφ, φωτιές και τραυματίες (photos & videos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μολότοφ, φωτιές, πετροπόλεμος και καμένες περιουσίες…

Για ακόμα μία χρονιά, η επέτειος μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, «έκαψε» την Αθήνα. Η ατμόσφαιρα χθες τη νύχτα ήταν αποπνικτική στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά από τα εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ αντεξουσιαστών και ανδρών της Αστυνομίας.

Απολογισμός της βραδιάς έξι συλλήψεις,

28 προσαγωγές, ένα καμένο αυτοκίνητο και τρεις αστυνομικοί τραυματίες, ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο 401. Υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησαν λίγη ώρα προτού ολοκληρωθεί η πορεία στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων επιρρίπτει ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την τακτική που ακολούθησε η Αστυνομία, την οποία καταγγέλλει για επιχειρησιακή ανεπάρκεια.

Ολόκληρη η δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη για τα επεισόδια στα Εξάρχεια είναι η εξής:

«Παρακολουθώ με αγανάκτηση να μετατρέπονται τα Εξάρχεια για μια ακόμα φορά σε πεδίο μάχης. Είναι απαράδεκτο ο σχεδιασμός της Αστυνομίας να αγνοεί ότι στα Εξάρχεια ζουν κάτοικοι οι οποίοι έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλον πολίτη.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της για τον εγκλωβισμό των κατοίκων των Εξαρχείων σε έναν ασφυκτικό κλοιό τυφλής βίας από τη μία, και επιχειρησιακής ανεπάρκειας από την άλλη».

Τραυματίας ένας αστυνομικός – Συλλήψεις και προσαγωγές

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίσθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αστυνομικός φέρει έγκαυμα στο χέρι.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 28 προσαγωγές και έξι συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Το χρονικό των επεισοδίων

Ομάδες αντιεξουσιαστών είχαν στήσει οδοφράγματα στην οδό Μπενάκη, στην οδό Στουρνάρη στη διασταύρωση των οδών Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας και στη οδό Σολωμου

Οι αντιεξουσιαστές ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκτόξευαν μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικές δυνάμεις για αρκετή ώρα κρατούσαν αμυντική στάση.

Ορισμένοι είχαν ανέβει σε ταράτσες κτιρίων, προκειμένου από εκεί να ρίχνουν αντικείμενα για να μην επιτρέπουν την προσέγγιση των αστυνομικών δυνάμεων στις εστίες της έντασης.

Νωρίτερα, μέλη του αντιεξουαστικού χώρου, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητικών συλλόγων και άλλων φορέων είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια.


Οι διαδηλωτές κινήθηκαν από την οδό Πανεπιστημίου προς τα Χαυτεία και από εκεί μέσω της Σταδίου έφτασαν στη Βουλή με τελικό τους προορισμό και πάλι τα Προπύλαια. Οι περισσότεροι, πάντως, όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα επιδιώξουν να φτάσουν στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην οδό Μεσολογγίου.


Την ίδια ώρα η Αθήνα ήταν αστυνομοκρατούμενη περιοχή καθώς δεκάδες κλούβες με εκατοντάδες άντρες των ΜΑΤείχαν παραταχθεί σε καίρια σημεία ετσι ώστε να επέμβουν και να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια.

Συνολικά περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί τοποθετήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Το άρθρο Νύχτα κόλασης στην Αθήνα, με μολότοφ, φωτιές και τραυματίες (photos & videos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα