Τραγωδία με 14 νεκρούς φοιτητές στην Ισπανία

Πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στην Ισπανία με 14 φοιτητές διαφόρων εθνικοτήτων να βρίσκουν τραγικό θάνατο όταν το πούλμαν στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε.

Το λεωφορείο μετέφερε συνολικά 57 φοιτητές διαφόρων εθνικοτήτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus και φοιτούν σε πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης στην Ισπανία.

Το δυστύχημα συνέβη στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Βαλένθια με τη Βαρκελώνη.
Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το πούλμαν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα,

συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο και ανατράπηκε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνολικά 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση. Ανάμεσα στα θύματα είναι Τούρκοι, Ελβετοί, Νορβηγοί, Άγγλοι και Ουκρανοί φοιτητές.
Μέσα στο λεωφορείο παρέμεναν επί ώρες παγιδευμένα άτομα με δεκάδες πυροσβέστες να έχουν σπεύσει για να τους απεγκλωβίσουν.
Το πούλμαν με τους 57 φοιτητές επέστρεφε από το φεστιβάλ «Las Fallas» στη Βαλένθια.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του πούλμαν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και ανατράπηκε. Το σημείο εκείνο είναι από τις λιγοστές στροφές που υπάρχουν σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο και πολλοί το χαρακτηρίζουν ως «τυφλό σημείο».

H εθνικότητα των νεκρών και των τραυματιών δεν είναι γνωστή, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Efe μεταδίδει ότι ο οδηγός του πούλμαν είναι ζωντανός.

Keywords
Τυχαία Θέματα