Πρωτιά της ΝΔ σε δημοσκόπηση – Προβληματισμός στην κυβέρνηση

Με ανοικτά τα μέτωπα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς αλλά και του Προσφυγικού η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρεία Alco για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Η κυβέρνηση αποδοκιμάζεται για τους χειρισμούς της από την κοινή γνώμη, ενώ όπως προκύπτει και σε αυτή τη δημοσκόπηση

πρώτο κόμμα είναι η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, κάτι που αποτυπώνεται σε ανάλογες έρευνες τους τελευταίους μήνες.

Ας σημειωθεί πως στην προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass πριν δύο εβδομάδες η Νέα Δημοκρατία είχε προβάδισμα 2,8 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αν γίνονταν σήμερα εκλογές.

Στο 3,8% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ως προς την πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 21,1% αυξάνοντας τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 3,8 μονάδες με το κυβερνών κόμμα να απολαμβάνει μόνο το 17,3% της αποδοχής όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,1%, το ΚΚΕ με 5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 3,6%, ενώ εκτός κοινοβουλίου κινδυνεύουν να μείνουν (αν ισχύσουν αυτά τα ποσοστά στις εθνικές εκλογές) η Ένωση Κεντρωών με 2,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,2% και το Ποτάμι με 1,8%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο σχηματισμός άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή επιλέγεται από το 38% των πολιτών. Αντίθετα το 21% όσων συμμετείχαν στο γκάλοπ της Alco τάσσεται υπέρ των εκλογών, το 22% του δείγματος θεωρεί ότι πρέπει να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα