Τουλάχιστον για δυο χρόνια θα περιμένουν οι πολίτες του λεκανοπεδίου για να έχουν πρόσβαση στο Ελληνικό

Μια διετία, από τη στιγμή που δοθεί το «πράσινο φως» για το ξεκίνημα των έργων στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, θα γίνει σταδιακά ελεύθερα προσβάσιμη η έκταση στο κοινό, βάση του σχεδίου ανάπτυξης που έχει εκπονηθεί, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, αναφερόμενος στην περίπτωση που ο όμιλος ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής από το ΤΑΙΠΕΔ, τις επόμενες ημέρες.

Η δημιουργία του πάρκου (έκτασης 2 εκατομμυρίων τμ- ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα παγκοσμίως), οι αθλητικές εγκαταστάσεις, το αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο καθώς και τουριστικές

υποδομές, εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε περίπου επτά χρόνια, με τον σχεδιασμό να προβλέπει ότι θα είναι ελεύθερα προσβάσιμα στο κοινό μόλις ολοκληρώνονται τα έργα.

«Η "βελτιωμένη" οικονομική προσφορά της Lamda Development της Οικογένειας Λάτση για το Ελληνικό - από τα 70 στα 130 ευρώ ανά τ.μ. για το μεγαλύτερο και καλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης - είναι ένας ακόμη κρίκος, ο πιο βαρύς, στην αλυσίδα της σκανδαλώδους εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Όπως και στον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΣΦΑ και τον Ερημίτη της Κέρκυρας ακολουθήθηκε αυτό που τείνει να γίνει το τυπικό «μοντέλο» ιδιωτικοποίησης: «Ενθουσιώδης» αρχική συμμετοχή, μια και μοναδική προσφορά στο τέλος!», σχολιάζει μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα