Ποιοι θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα

Δεν έχουν προσδιορισθεί ακόμα τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το επίδομα που θα διατεθεί στις ευπαθείς ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι κυβέρνηση και εκπρόσωποι των κομμάτων δεν έχουν οριστικοποιήσει και το ύψος του ποσού που θα δώσουν στους δικαιούχους.

Στην κυβέρνηση υπάρχει έντονος προβληματισμός για μεγάλες κατηγορίες που δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν πραγματικό εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ, όπως ελεύθεροι επαγγελματίες

και αγρότες (για ελεύθερους επαγγελματίες μάλλον θα ληφθεί απόφαση με βάση διακοπή εργασιών, για αγρότες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα γιατί φορολογούνταν με τεκμαρτό εισόδημα μέχρι πέρυσι).

Η σχετική διάταξη θα παραπέμπει σε Κοινή Υπουργική Απόφαση όταν τα συναρμόδια υπουργείου καταλήξουν στα κριτήρια. Σύμφωνα ωστόσο με τις πρώτες πληροφορίες το επίδομα θα χορηγηθεί ως εξής:

- Ποσό ύψους 1.000 ευρώ θα χορηγηθεί σε πολύτεκνους (π.χ. 4 παιδιά, ή 3 παιδιά και άνεργη ημέρα)

- Για 4μελή οικογένεια το ποσό θα φθάσει περίπου στα 800 ευρώ

-Τα περιουσιακά κριτήρια διαμορφώνονται από 50.000 έως 250.000 ευρώ ανάλογα με τα τέκνα της κάθε οικογένειας. Για παράδειγμα για ένα ζευγάρι τα περιουσιακά κριτήρια θα ανέρχονται σε 100.000 ευρώ.

-Ποσό άνω των 20.000.000 ευρώ θα προβλεφθεί για ανέργους που θα φανούν στις φετινές δηλώσεις

- Ποσό ύψους 35 εκατ. ευρώ θα διατεθεί σε 68.000 ένστολους.

Keywords
Τυχαία Θέματα