Τόσκας: «Έχει μειωθεί η εγκληματικότητα, ό.τι γίνεται είναι μικροεγκλήματα»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Για μείωση της εγκληματικότητας έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ υποστήριξε πως η τρομοκρατία έχει σχεδόν καταπολεμηθεί.

Σε συνέντευξη του Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Νίκος Τόσκας είπε πως «έχει μειωθεί η εγκληματικότητα, ενώ αλλάζουμε προτεραιότητες προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο πολίτης.

Μάλιστα σημείωσε, πως ήδη 380 αστυνομικοί γύρισαν στους δρόμους την ώρα που είχαν αναλάβει την προστασία των επισήμων, καθώς προτεραιότητα έχει

η ασφάλεια των πολιτών.

Ο υπουργός πέταξε και τα βέλη του στην αξιωματική αντιπολίτευση, που όπως ισχυρίζεται επιμένει να παρουσιάζει διαφορετική εικόνα για την εγκληματικότητα:

«Οι ίδιοι οι αστυνομικοί μού έχουν δώσει στοιχεία ότι στο διάστημα 2007-2013 στην Αττική είχαμε γύρω στις 50 με 60 ληστείες την ημέρα και πάνω από 250 διαρρήξεις. Το 2016-2017 έχουμε την ημέρα 7 έως 15 ληστείες όχι της κλίμακας που είχαμε, γιατί όλοι ξέρουν ότι οι μεγάλες ληστείες έχουν μειωθεί πάρα πολύ.

Απλά είναι μικροεγκληματικότητα τις περισσότερες φορές, που αφορά σε αφαίρεση κινητών με κάποιο βίαιο τρόπο και θεωρούνται ληστείες. Επίσης, έχουμε γύρω στις 45 με 85 διαρρήξεις. Πολύ μικρότερος αριθμός και καμία σχέση δεν έχει η σημερινή πραγματικότητα με αυτή επί κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας».

Εξέφρασε και την εκτίμηση του πως μέσα στον χρόνο οι Αρχές θα κατασχέσουν 15 τόνους κάνναβης, στα πλαίσια του πολέμου κατά των ναρκωτικών, ενώ «σύντομα θα εξαλειφθούν και οι οποιεσδήποτε «ουρές» υπάρχουν ακόμη» και στην τρομοκρατία.

Όπως είπε, πραγματοποιούνται έλεγχοι και στους πρόσφυγες και μετανάστες ενώ εξετάζονται και τρόποι για να μετεγκατασταθεί μεγάλος αριθμός σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση και στη μονιμοποίηση των πυροσβεστών και όσο για το μισθολόγιο των ενστόλων, επισήμανε πως δεν υπάρχουν για την ώρα οι κατάλληλες συνθήκες που θα βοηθούσαν να υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ.

Το άρθρο Τόσκας: «Έχει μειωθεί η εγκληματικότητα, ό.τι γίνεται είναι μικροεγκλήματα» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα