Τον έστειλαν άδικα στη φυλακή για τρεις μήνες λόγω συνωνυμίας!!!

Μπορεί οι επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. να είναι σημαντικές και να δίνουν το τελευταίο διάστημα την εικόνα μιας πολύ καλά οργανωμένης αστυνομίας, ωστόσο και τα λάθη που παρουσιάζονται είναι πολλές φορές σοβαρά, ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με τη φυλάκιση ενός ανθρώπου λόγω συνωνυμίας αλλά και λόγω ανεπάρκειας κάποιων να ελέγξουν απλά και να ταυτοποιήσουν για ποιον πρόκειται.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» έβαλαν στη φυλακή κατά λάθος έναν Βούλγαρο ο οποίος είχε την ατυχία να έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με έναν διακινητή ναρκωτικών των οποίο αναζητούσε η αστυνομία.

Συγκεκριμένα,

ο Βούλγαρος πέρασε τα σύνορα για να δουλέψει ως εποχικός εργάτης. Είχε μαζί του όλα τα απαραίτητα έγγραφα και κατά τη διάρκεια ελέγχου συνελήφθη ως …φυγόποινος για υπόθεση ναρκωτικών!

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που τον συνέλαβαν δεν μπήκαν στον κόπο να συγκρίνουν από τις φωτογραφίες και τα δακτυλικά αποτυπώματα που διαθέτουν (διέθεταν και του διακινητή ναρκωτικών καθώς είχε συλληφθεί στο παρελθόν), με αποτέλεσμα ένας αθώος άνθρωπος να φυλακιστεί άδικα για τρεις μήνες.

Ο Αντόν Ρούσεφ δεν το έβαλε κάτω και υπέβαλε «αίτηση ταυτοποίησης» προς την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Τρικάλων για να πράξουν τα δέοντα. Έτσι αποκαλύφθηκε η αλήθεια.

Ο πραγματικός δράστης είχε συλληφθεί για κατοχή 60 γραμμαρίων ηρωίνης μαζί με άλλα τέσσερα άτομα στις Σέρρες και είχε ψευδώς πει ότι ονομάζεται Αντόν Ρούσεφ. Στην πορεία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους κι …έγινε καπνός. Σίγουρα θα πρέπει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να ελέγξει τους άνδρες της που ήταν υπεύθυνοι για το γεγονός, στερώντας έτσι την ελευθερία ενός ανθρώπου για τρεις μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα