Σταδιακή μείωση με στόχο να… φύγει η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης το 2016

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ήρθε ως έκτακτο μέτρο για μικρό διάστημα και έχει μείνει αρκετό καιρό στην πλάτη μας και θα μείνει για δύο ακόμα χρόνια και πλέον. Ο λόγος για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης η οποία ελπίζουμε να μη γίνει όπως το ΕΤΗΔΕΕ που μετατράπηκε σε ΕΝΦΙΑ, αλλά να καταργηθεί πραγματικά.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από την κυβέρνηση υπάρχει σκέψη για σταδιακή

μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Το πλάνο είναι να υπάρξει αρχικά μια μείωση κατά 30% από 1ης Ιανουαρίου 2015, και κατά 20% επιπλέον έως το τέλος του έτους. Επιπλέον στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η πλήρης κατάργηση του μέτρου έως το 2016.

Έτσι, η μείωση της έκτακτης εισφοράς μπορεί να φτάσει συνολικά το 50%, στο τέλος του 2015 αν και οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από την πορεία του νέου γύρου διαπραγμάτευσης με την τρόικα, στα τέλη του μήνα. Υπενθυμίζεται ότι κατά την ομιλία του στην 79η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έκανε λόγο για «αισθητή μείωση» της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Όλα πάντως θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα όπως θα εξαρτηθεί και ο ρυθμός μείωσης φορολόγησης του ανώτατου συντελεστή φυσικών προσώπων από το 42% στο 32%, ο ρυθμός μείωσης του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 26% στο 15% και η μείωση του συντελεστών του ΦΠΑ.

Τέλος από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα κριθούν και οι βελτιώσεις στις ρυθμίσεις οφειλών. Στο οικονομικό επιτελείο εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία και πέρα από τις 72 δόσεις.

Το άρθρο Σταδιακή μείωση με στόχο να… φύγει η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης το 2016 εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα