Το ρουκετοβόλο στο αγρόκτημα του Μώλου Φθιώτιδας ξετυλίγει το «κουβάρι» της τρομοκρατίας!

Ένα ρουκετοβόλο, τύπου RPG, «σημαδεύει» την Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ)! Πρόκειται για το πιο σημαντικό εύρημα στη συνεχιζόμενη έρευνα για εντοπισμό όπλων και εκρηκτικών, που ακολουθεί τη σύλληψη του συνεργάτη σε ένοπλες ληστείες Γιώργου Πετρακάκου με τον αντάρτη πόλης Νίκο Μαζιώτη.

Του Πέτρου Κάρσιωτη

Το ρουκετοβόλο, πανομοιότυπο του οποίου έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν τόσο από τον Επαναστατικό Αγώνα όσο και από την ΟΛΑ, βρέθηκε θαμμένο

στο οικόπεδο εξοχικής κατοικίας στο Μώλο Φθιώτιδας, έκταση την οποία είχε νοικιάσει ο μέχρι πρότινος καταζητούμενος Γιώργος Πετρακάκος.

Ιδιαίτερα σημαντικό εύρημα θεωρείται και η ανεύρεση 6 καλάσνικοφ, δύο αυτόματων υποπολυβόλων τύπου Ούζι, 7 γεμιστήρων και ακόμη ζελατοδυναμίτιδας χειροβομβίδων και μεγάλου αριθμού φυσιγγίων.

Ήδη τα όπλα έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και το βασικό ερώτημα είναι αν κάποιο από αυτά έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια. Το γεγονός ότι δεν βρίσκονταν απλά κρυμμένα, αλλά θαμμένα στο χώμα, εντείνει τις υποψίες της αντιτρομοκρατικής ότι «κάτι κρύβουν»!

Αντιαρματικό όπλο τύπου R.P.G. χρησιμοποίησε για τελευταία φορά η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, που κατά την Αστυνομία, ήταν ουσιαστικά η «θυγατρική» του Επαναστατικού Αγώνα, κάτι που ο Νίκος Μαζιώτης έχει αρνηθεί με επιστολή του.

Τον Ιανουάριο του 2013 η ΟΛΑ επιχείρησε με ρουκετοβόλο να πλήξει τα γραφεία της Ν.Δ στη Λ. Συγγρού. Όμως, όπως αποκάλυψαν τα ίδια τα μέλη της οργάνωσης σε προκήρυξη, το όπλο έπαθε εμπλοκή με αποτέλεσμα να ρίξουν κατά του κτιρίου με τα διαθέσιμα καλάσνικοφ.

Για δεύτερη φορά η ίδια οργάνωση επιχείρησε με ίδιο όπλο να πλήξει τα γραφεία γερμανικής εταιρίας αυτοκινήτων στη Βαρυμπόμπη. Όμως, λόγω αστοχίας η ρουκέτα δεν βρήκε το στόχο της. Αλλά ούτε η Αστυνομία τότε τη βρήκε. Για την χρησιμοποίηση του ρουκετοβόλου μίλησε η οργάνωση σε άλλη προκήρυξη με αποτέλεσμα η Αστυνομία να ξεκινήσει νέες έρευνες που τελικά απέδειξαν ότι έτσι είχαν τα πράγματα.

Στην τελευταία επίθεσή της η ΟΛΑ στο κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας στο Ψυχικό, χρησιμοποίησε μόνο καλάσνικοφ. Με δεδομένο ότι είχαν εκφραστεί υποψίες από την αντιτρομοκρατική ότι άτομα που είχαν συμπτύξει τη μεικτή ομάδα ανταρτών πόλης-ληστών τραπεζών είχαν και άμεση σχέση με την οργάνωση, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης αναμένεται με ενδιαφέρον.

Ο ίδιος ο Πετρακάκος είχε δηλώσει στους αστυνομικούς ότι καμία σχέση με την τρομοκρατία δεν έχει και μάλιστα υποστήριξε ότι νοίκιασε το αγρόκτημα του Μώλου γιατί ήθελε να γίνει αγρότης και να ασχοληθεί με την οικογένειά του.

Από το όλο σκηνικό που είχαν αντικρύσει οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν και κατάλαβαν ότι σκοπός του συλληφθέντα ήταν να τους αποπροσανατολίσει και να μην ερευνήσουν περισσότερο. Εκείνοι ήταν βέβαιοι ότι κάτι ήθελε να κρύψει…

Με ίδιου τύπου ρουκετοβόλο είχε επιτεθεί και ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ στην πρώτη φάση δράσης του, το 2007, κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Το ρουκετοβόλο εκείνο είχε βρεθεί στη γιάφκα της οργάνωσης, κοντά στα δικαστήρια…

Keywords
Τυχαία Θέματα