Μήνυμα Ομπάμα σε ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα του πλανήτη!

Απευθυνόμενος στην 70ή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση, πως «ανεξάρτητα από την στρατιωτική και οικονομική τους δύναμης, οι ΗΠΑ δεν έχουν τη δυνατότητα να λύσουν μόνες τα προβλήματα του πλανήτη».

«Μέσα από τα συντρίμμια

που δημιούργησε ο Β” Παγκόσμιος Πόλεμος, οι ΗΠΑ συνεργάστηκαν με δεκάδες έθνη ώστε να αποφευχθεί ένας τρίτος», ανέφερε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας, πως «η πορεία της ανθρωπότητας προς την πρόοδο κάθε άλλο παρά έχει ολοκληρωθεί», συμπληρώνοντας ότι «κανένα έθνος δεν είναι απόλυτα ασφαλές έναντι της απειλής της διεθνούς τρομοκρατίας».

Εξάλλου, επιτιθέμενος στη Ρωσία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι η χώρα του «δεν μπορεί να ανεχθεί να παραβιάζεται βάναυσα η εδαφική ακεραιότητα ενός κυρίαρχου έθνους», αναφερόμενος στην Ουκρανία.

Μάλιστα, όπως είπε «η δράση της Ρωσίας οδήγησε τον ουκρανικό λαό να επιζητεί βαθύτερες σχέσεις με την Ευρώπη και όχι με τη Ρωσία».

Κατά τα άλλα, ο Ομπάμα σημείωσε ότι «το εμπάργκο κατά της Κούβας πρέπει να σταματήσει να υπάρχει», σημείο στο οποίο οι ευρισκόμενοι στην αίθουσα τον χειροκρότησαν.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα