Το πόρισμα της Βολιβίας για την αεροπορική τραγωδία της Σαπεκοένσε: Ποιους κατηγορεί

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την αεροπορική εταιρεία LaMia και τον πιλότο Miguel Quiroga κατηγορεί η κυβέρνηση της Βολιβίας για την αεροπορική τραγωδία στην οποία σκοτώθηκαν 71 άτομα, μεταξύ των οποίων και η ποδοσφαιρική ομάδα της Σαπεκοένσε.

«Η LaMia και ο πιλότος είναι άμεσα υπεύθυνοι για ό,τι συνέβη σε αυτό το τραγικό γεγονός», δήλωσε χαρακτηριστικά

ο υπουργός Δημοσίων Έργων της Βολιβίας, Μίλτον Κλάρος.

Ο Gustavo Vargas Gamboa, διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, προφυλακίστηκε και κατηγορείται για ανθρωποκτονία. Η δίκη του θα γίνει μέσα στο Δεκέμβριο. Πάντως ο ίδιος δηλώνει αθώος.

Ο γιος του Gustavo Vargas Gamboa, επίσης έχει προφυλακιστεί έως τη διεξαγωγή της δίκης με την κατηγορία ότι καταχράστηκε την επιρροή του προκειμένου να δοθεί άδεια να πετάξει το μοιραίο αεροπλάνο που συνετρίβη. Κι αυτός δηλώνει αθώος.

Ποινικές διώξεις έχουν επίσης ασκηθεί κατά του συνιδιοκτήτη της LaMia, Marco Antonio Rocha Benegas ο οποίος…αγνοείται(!), καθώς και του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας Celia Castedo, ο οποίος διέφυγε από τη Βολιβία μετά την συντριβή του αεροσκάφους και τώρα ζητά άσυλο στη Βραζιλία.

Το άρθρο Το πόρισμα της Βολιβίας για την αεροπορική τραγωδία της Σαπεκοένσε: Ποιους κατηγορεί εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα