Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε από τη Βουλή ο Αρχιεπίσκοπος: «Το καράβι βουλιάζει»(photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αυστηρά μηνύματα προς την κυβέρνηση αλλά και εν γένει το πολιτικό προσωπικό της χώρας έστειλε μέσα στη Βουλή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου μίλησε από το βήμα της αίθουσας της Γερουσίας στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Διασποράς του Ελληνισμού με θέμα: «Ο ρόλος της Εκκλησίας στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας στον Ελληνισμό της Διασποράς».

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσία του

αρμόδιου υπουργού για τα θρησκεύματα Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, αλλά και πλειάδας βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, κάλεσε όλες τις πολιτικές πτέρυγες να συνηγορήσουν στη συνέχιση της συνεργασίας με την Εκκλησίας. Επιπλέον παρομοίασε τον πρωθυπουργό με τον καπετάνιο ενός καραβιού το οποίο, «βουλιάζει και αν βουλιάξει δεν θα γλιτώσει ούτε ο αφεντικός, ούτε ο αξιωματικός ούτε ο μούτσος». Αυστηρή, όμως, ήταν η κριτική του κ. Ιερωνύμου και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Κανείς δυνάστης δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την Εκκλησία. Ορισμένοι κάνουν πολιτική εις βάρος της Εκκλησίας. Όλοι έχουμε παιδικές αρρώστιες και ιδεοληψίες αλλά δεν είναι καιρός για τέτοια».

Το άρθρο Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε από τη Βουλή ο Αρχιεπίσκοπος: «Το καράβι βουλιάζει»(photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα