Το περπάτημα μαρτυρά στοιχεία του χαρακτήρα μας!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Από πουθενά δε μπορεί να κρυφτεί ο χαρακτήρας μας, αφού μία έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ , έρχεται να αναδείξει στοιχεία της προσωπικότητας μας από τον τρόπο που περπατάμε! Με τη συμμετοχή 29 εθελοντών, οι επιστήμονες αξιολόγησαν την επιθετικότητα με τη βοήθεια ενός ειδικού ερωτηματολογίου αλλά και πλευρές της προσωπικότητας με βάση τα πέντε κύρια χαρακτηριστικά της (γνωστά ως Big

Five ή Μοντέλο των Πέντε Παραγόντων).

Η δεκτικότητα σε νέες εμπειρίες, η εξωστρέφεια, η συνειδητότητα, η προσήνεια αλλά και ο νευρωτισμός που επηρεάζει τη συναισθηματική σταθερότητα, είναι αυτά τα 5 χαρακτηριστικά που αποτελούν μία προσωπικότητα. Η έρευνα έγινε με τη μέθοδο τρισδιάστατης ψηφιακής καταγραφής και το βάδισμα σε συνθήκες φυσιολογικής ταχύτητας.

Όσοι κινούσαν πιο έντονα τους γοφούς, χαρακτηρίζονται σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας, από εξωστρέφεια και προσήνεια– χαρακτηριστικά που σχετίζονται με κοινωνικές δεξιότητες. Οι πιο «ήσυχοι», που δεν κουνούσαν αρκετά το σώμα τους κατά το βάδισμα, φαίνεται να έχουν μια προσωπικότητα με έντονο το στοιχείο της συνειδητότητας και της δεκτικότητας σε νέες εμπειρίες. Οι εθελοντές που κουνούσαν γοφούς αλλά και χέρια όσο περπατούσαν, έχουν περισσότερες ενδείξεις επιθετικότητας.

Σύμφωνα με τον δρ Λίαμ Σάτσελ, επικεφαλής ερευνητής από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου, αν και είναι φυσιολογική η κίνηση του σώματος μας στο περπάτημα, οι επιθετικοί άνθρωποι διακρίνονται από μία υπερβολή στις κινήσεις τους. Οι δημιουργικοί και οργανωτικοί άνθρωποι, συνεχίζει, έχουν μια πολύ ελαφριά και περιορισμένη κίνηση στο βάδισμα τους.

Η σχέση ανάμεσα στην κίνηση των ανθρώπων και τη διάθεση για επιθετική συμπεριφορά , λένε οι επιστήμονες , θα μπορούσε να μελετηθεί για την πρόληψη εγκληματικών συμπεριφορών.

Το άρθρο Το περπάτημα μαρτυρά στοιχεία του χαρακτήρα μας! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα