Θα παγώσουν τα νοικοκυριά – Στα ύψη το πετρέλαιο θέρμανσης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η θερμοκρασία πέφτει αλλά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ανεβαίνει! Ο νέος Αυξημένος Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης αλλά και ο ΦΠΑ επηρεάζουν την τιμή του , που αναμένεται να είναι κατά 11% πιο ακριβή , ποσοστό που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 9 περίπου λεπτά του ευρώ ανά λίτρο.

Σύμφωνα με τις τωρινές τιμές διύλισης αλλά και το νέο ΕΦΚ

και ΦΠΑ που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάη, αν τα νοικοκυριά μπορούσαν να εφοδιαστούν με πετρέλαιο από σήμερα, θα έπρεπε να διαθέσουν 0,92 ευρώ για ένα λίτρο ή 920 ευρώ για χίλια λίτρα. Σύμφωνα με την»Ημερησία» πέρυσι στις 15 Οκτωβρίου του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, όταν ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου ο καταναλωτής έπρεπε να πληρώσει το λίτρο 0,83 ευρώ. Στις 30 Απριλίου που τελείωσε η χειμερινή περίοδος , η μέση τιμή είχε κλείσει στο 0,764 ευρώ ανά λίτρο, κάτι που δείχνει την εκτόξευση της τιμής του με διαφορά της τάξης του 20% ή αλλιώς 0,156 ευρώ ανά λίτρο.

Η αύξηση αυτή ήταν αναμενόμενη αν σκεφτεί κανείς την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ σε 24% από 23% αλλά και τους νέους υψηλότερους φόρους που θεσπίστηκαν την περασμένη άνοιξη όταν η κυβέρνηση έδωσε τα χέρια με τους Θεσμούς για τα πρώτα μέτρα της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του δημοσιονομικού προγράμματος της χώρας. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης από 0,23 ή 230 ευρώ ανά χίλια λίτρα, ανεβαίνει φέτος στα 0,28 ή 280 ευρώ ανά χίλια λίτρα βάζοντας ακόμα μία δυσκολία στα ελληνικά νοικοκυριά.

Το άρθρο Θα παγώσουν τα νοικοκυριά – Στα ύψη το πετρέλαιο θέρμανσης εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα