Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων- Μειώθηκαν οι ανώτατοι αξιωματικοί

Μετά τη χθεσινοβραδινή έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου αποφασίστηκε να γίνουν αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έτσι, λοιπόν το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε:

-Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

να παραμείνει ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

-Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΣ τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, μέχρι σήμερα Διοικητής της 1ης Στρατιάς.

-Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΝ παραμένει ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν.

-Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΑ τοποθετείται ο Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαϊτσης, μέχρι σήμερα Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας.

-Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, προάγεται στο βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ.

-Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, προάγεται στο βαθμό του Πτεράρχου εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΑ.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε τη μείωση του αριθμού των ανωτάτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 54. Συγκεκριμένα, οι ανώτατοι αξιωματικοί μειώνονται από 315 σε 261.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Καμμένος με τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξάλλου, ο υπουργός απένειμε στους νέους αρχηγούς τη Διαμνημόνευση Αρχηγίας Γενικού Επιτελείου και τη Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα