Σόιμπλε: Ανάκληση της παράτασης της δανειακής σύμβασης εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις

«Σκληρή» στάση φαίνεται να κρατά ακόμη το Βερολίνο, με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να δηλώνει, πως «η παράταση της ελληνικής δανειακής σύμβασης μπορεί να ανακληθεί, εάν η χώρα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

«Αυτά» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των συντηρητικών βουλευτών των CDU-CSU, συμπληρώνοντας ότι «οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της

Ελλάδας έθεσαν σε δοκιμασία την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», σύμφωνα με πληροφορίες των συμμετασχόντων βουλευτών.

Ειδκότερα, βουλευτές που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας δήλωσαν ότι ο Βόλφαγκνγκ Σόιμπλε είπε ότι «ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης θέτει σε δοκιμασία την αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων με συνεντεύξεις, στις οποίες επαναφέρει τη συζήτηση για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους και εκφράζει αμφιβολίες για την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει τα διεθνή της χρέη».

Εν τω μεταξύ, λίγο νωρίτερα, η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της Χριστιανοδημοκρατικής και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU) ψήφισε υπέρ της παράτασης της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα, μια ημέρα πριν την ψηφοφορία στη γερμανική κάτω Βουλή (Bundestag) για το θέμα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα