ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικοί «τριγμοί» μετά τη συμφωνία με τους εταίρους

Τι έγινε στη χθεσινή περιβόητη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ; Ίσως είναι η πρώτη φορά στα δημοσιογραφικά πράγματα, που δεν υπάρχει υλικό- ρεπορτάζ από μια συνεδρίαση ΚΟ κυβερνώντος κόμματος.

Μόνο κάποιοι βουλευτές φανέρωσαν τα όσα έγιναν, ενώ οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» κάνουν λόγο για πληθώρα διαφωνιών με πρώτη και καλύτερη αυτή της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Τις ενστάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

επί της συμφωνίας που επετεύχθη με τους δανειστές αποκάλυψε εξάλλου και ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης. Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως «δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα όταν η πρόεδρος της Βουλής έχει διαφορετική άποψη».

Μιλώντας στο Mega για τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε ότι «τάχθηκαν εναντίον του κειμένου του συμφωνίας ή εξέφρασαν εντονότατο προβληματισμό περίπου 18 βουλευτές, από τους οποίους εν τέλει ψήφισαν κατά πέντε και λευκό ακόμη πέντε, ενώ κάποιοι δεν ψήφισαν».

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «ήταν λογικό να υπάρξουν διαφωνίες για ένα κείμενο το οποίο δεν ήταν σαφές, δεν ήταν 100% στη γραμμή που είχαμε εμείς».

Επίσης, υποστήριξε ότι «δεν έχει αποφασιστεί αν η συμφωνία θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή», αν και ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως «πρέπει να τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας». «Αν θέλετε τη γνώμη τη δική μου πρέπει να ‘ρθει», δήλωσε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, για τουλάχιστον 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους, έκανε λόγο ο βουλευτής Στάθης Λεουτσάκος.

Μάλιστα, ο κ. Λεουτσάκος είναι ένας από τους βουλευτές που καταψήφισαν τη συμφωνία και σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ανέφερε:

«Ήταν μια ενδεικτική ψηφοφορία, δεν έγινε καταμέτρηση, μπορεί να ήταν καμιά τριανταριά λευκά και κατά. Ξέρουμε ότι έχουμε ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο έργο μπροστά μας, έχουμε το βάρος της ευθύνης των ιστορικών στιγμών που διανύουμε, οφείλουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες και τη διαφορετικότητα που έχουμε και με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε και βοηθάμε την κυβέρνηση και την ενδυναμώνουμε για να μπορεί με αποφασιστικό τρόπο και να αντιστέκεται και να υλοποιήσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις που έχει».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑ ΦΜ, τόσο η κα Κωνσταντοπούλου, όσο και ο κ. Μητρόπουλος εκτίμησαν ότι η συμφωνία θα συνεπάγεται δεσμεύσεις έναντι των μνημονιακών υποχρεώσεων που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση, συνεπώς θα παγίδευε τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι η πρόεδρος της Βουλής σήκωσε το χέρι της και καταψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης για την συμφωνία με τους δανειστές.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα