Το ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Αυστραλία (pics)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

To Iσλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε διαμέρισμα της Μελβούρνης στην Αυστραλία, χθες Δευτέρα. Μαχητής της τρομοκρατικής οργάνωσης σκότωσε ένα άτομο και κράτησε ακόμη ένα όμηρο, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Ο δράστης είχε κανονίσει να συναντηθεί με μία γυναίκα συνοδό σε ένα τετράγωνο με διαμερίσματα στο παράλιο προάστειο της Μελβούρνης, Μπράιτον, χθες, και σκότωσε ένα μέλος του προσωπικού όταν έφθασε, είπε ο διοικητής της αστυνομίας της περιφέρειας Βικτόρια, Γράχαμ Άστον.

Αφού

κράτησε τη γυναίκα όμηρο για αρκετές ώρες, ο Κάιρε βγήκε από το κτίριο πυροβολώντας εναντίον της αστυνομίας, που τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Η γυναίκα διασώθηκε χωρίς τραυματισμό, αλλά τρείς αστυνομικοί νοσηλεύτηκαν με τραύματα από σφαίρες.

Το Ισλαμικό Κράτος, μέσω του Amaq, ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, τονίζοντας πως μαχητής του ήταν υπεύθυνος για την αιματοχυσία.

«Η επίθεση στη Μελβούρνη της Αυστραλίας διεξήχθη από έναν στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους σε απάντηση του καλέσματος για τη στοχοποίηση πολιτών συμμαχικών κρατών», ανέφερε η ανακοίνωση.

Παρόλα αυτά, ο δράστης ήταν γνωστός στις Αρχές καθώς είχε παλιότερα απαλλαχθεί από την κατηγορία ότι σχεδίαζε να επιτεθεί σε μια στρατιωτική βάση του Σίδνεϋ το 2009.

Κυκλοφορούσε ωστόσο ελεύθερος!

«Αυτή η τρομοκρατική επίθεση από έναν γνωστό εγκληματία, έναν άνδρα ο οποίος μόνο πρόσφατα είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή, είναι ένα συγκλονιστικό και άνανδρο έγκλημα», είπε ο πρωθυπουργός Τέρνμπουλ σε δημοσιογράφους.

«Αποτελεί τρομοκρατική επίθεση και τονίζει την ανάγκη να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, να μην αποτρεπόμεθα, πάντα αψηφώντας την ισλαμιστική τρομοκρατία», είπε.

Ο Άστον, είπε ότι η αστυνομία διερευνούσε το συμβάν μετά από την ανάρτηση του πρακτορείου του Ισλαμικού Κράτους, Amaq, όπου η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη.

«Είμαστε ενήμεροι του ότι ανέλαβαν την ευθύνη, αλλά αυτοί πάντα τείνουν να πετάγονται και να αναλαμβάνουν την ευθύνη κάθε φορά που συμβαίνει κάτι, οπότε το σημειώνουμε ότι έχει γίνει (και) αυτό», είπε.

Ο Άστον είπε ότι ο Κάιρε, 29 ετών Αυστραλός σομαλικής καταγωγής, είχε βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο και βρισκόταν ελεύθερος με αναστολή κατά τη στιγμή της επίθεσης.

Το άρθρο Το ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Αυστραλία (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα