Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που έβαψαν με αίμα το Λονδίνο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

H Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο εκ των τριών μακελάρηδων του Λονδίνου.

Πρόκειται για τον 27χρονο πακιστανικής καταγωγής, γεννημένο στη Βρετανία Κουράμ Σαζάν Μπουτ, ο οποίος ήταν παντρεμένος με παιδιά και ζούσε στο Μπάρκινγκ, στο Ανατολικό Λονδίνο.

Ο 27χρονος δεν έκρυβε τις απόψεις του. Μπορεί όσοι τον γνώριζαν από τη γειτονιά να μιλούν για ένα «καλό παιδί», όμως πέρυσι είχε εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ του Channel

4 για τους Βρετανούς τζιχαντιστές και είχε ξεδιπλώσει μια σημαία του ISIS κατά τη διάρκεια του γυρίσματος.

Μια γυναίκα είπε πως ο 27χρονος μιλούσε μόνο με άνδρες και αγνοούσε τις γυναίκες και η μοναδική φορά που είδε τη σύζυγό του, εκείνη φορούσε βέλο και δεν φαίνονταν ούτε καν τα μάτια της.

Ο δεύτερος, 30 ετών με όνομα Ρασίντ Ρεντουάν, είχε καταγωγή από Μαρόκο και Λιβύη και χρησιμοποιούσε επίσης το όνομα Ρασίντ Ελντάρ.

Η αστυνομία δήλωσε ότι γνώριζε για την εξτρεμιστική δράση του Κουράμ Σαζάν Μπουτ, αλλά τίποτα δεν έδειχνε πως σχεδιάζει επίθεση.

Οι δύο άνδρες και ο τρίτος συνεργός τους, επιτέθηκαν αρχικά με αυτοκίνητο σε πεζούς στο κέντρο του Λονδίνου και ακολούθως επιτέθηκαν με μαχαίρια σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους, σκοτώνοντας 7 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 48. Πολλοί χαροπαλεύουν.

Ένας από τους δράστες της επίθεσης το Σάββατο το βράδυ στη Γέφυρα του Λονδίνου είχε ιρλανδική ταυτότητα, μετέδωσε σήμερα το ιρλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE, επικαλούμενο πηγές της ιρλανδικής αστυνομίας.

«Η βρετανική αστυνομία εντόπισε μια ιρλανδική ταυτότητα στο πτώμα ενός από τους τρεις δράστες της επίθεσης στο Λονδίνο, αφού σκοτώθηκε», ανέφερε το RTE.

Σύμφωνα με την ιρλανδική αστυνομία, ο δράστης «είχε ζήσει στο Δουβλίνο για ένα διάστημα. Ο άνδρας πιστεύεται ότι είναι μαροκινής καταγωγής και είναι παντρεμένος με μια Σκοτσέζα», ανέφερε ο δημοσιογράφος Πολ Ρέινολντς.

Μέχρι τώρα επτά γυναίκες και πέντε άνδρες έχουν συλληφθεί.

Το άρθρο Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που έβαψαν με αίμα το Λονδίνο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοί, Λονδίνο,aftoi, londino