Το αγοράκι χωρίς χέρια κατάφερε να κολυμπήσει μια ολυμπιακή πισίνα! (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μαθήματα ψυχής και δύναμης παίρνει κανείς από αυτό το απίστευτο 6χρονο παιδί, που παρά τις δυσκολίες, κατάφερε να γίνει ένας μικρός ήρωας. Ο Ισμαήλ, που γεννήθηκε χωρίς χέρια αλλά και με πολλά προβλήματα στα δάχτυλα του ενός ποδιού, έβγαλε εις πέρας όλο το μήκος μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων.

Όταν η μητέρα του Ελμίνα Ζουλφίκ, από την Βοσνία, ήταν έγκυος, οι γιατροί δεν την είχαν προειδοποιήσει για πιθανό πρόβλημα που θα αντιμετώπιζε το παιδί της: «Μου είχαν πει πως δεν υπάρχει πολύ υγρό στον αμνιακό σάκο, αλλά πως αυτό δεν σήμαινε

κάτι. Μόνο όταν γέννησα και είδα την νοσοκόμα να κρατά το παιδί μου από τα πόδια γιατί δεν είχε χέρια, κατάλαβα».

Τα λόγια της Ελμίνα σπαράζουν καρδιές: «Δεν ήξερα τι θα του συνέβαινε, πώς θα τα έβγαζε πέρα στο μέλλον… Όσο μεγάλωνε πολλά νηπιαγωγεία τον απέρριπταν και κουραστήκαμε πολύ μέχρι να βρούμε κάποιο να τον δεχτεί… Σήμερα έχει αρκετούς φίλους και ό,τι μπορούν να κάνουν εκείνοι, το κάνει κι ο Ισμαήλ, μόνο με τα πόδια του».

Ο γλυκύτατος Ισμαήλ έχει μάθει με πολύ κόπο να χρησιμοποιεί τα πόδια του σε πολλές δραστηριότητες της καθημερινότητας, ενώ παίζει βιντεοπαιχνίδια και ξέρει να γράφει. Οι γονείς του πήραν την απόφαση στις αρχές του χρόνου να τον γράψουν σε ένα κολυμβητήριο, όπου υπήρχε προπονητής για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ο Αλμίρ Μαλισμπέγκοβιτς «αγκάλιασε» με όλη του την ψυχή τον Ισμαήλ. «Στην αρχή δεν ήθελε καν να μπει στην πισίνα κι έκλαιγε, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Μετά από λίγο όμως καταφέραμε να τον πείσουμε να μπει και μετά… δεν ήθελε να βγει», λέει ο προπονητής του 6χρονου ήρωα, που πρέπει να γίνει μάθημα για όλους.

Καμαρώστε τον:

Το άρθρο Το αγοράκι χωρίς χέρια κατάφερε να κολυμπήσει μια ολυμπιακή πισίνα! (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το αγοράκι χωρίς χέρια κατάφερε να κολυμπήσει μια ολυμπιακή πισίνα! (vid),