Το Obamacare ρίχνει τη δημοτικότητα του Ομπάμα

Η δημοτικότητα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της προεδρίας του λόγω του αμφιλεγόμενου προγράμματος για το εθνικό σύστημα υγείας, (Obamacare), βάσει των στοιχείων μιας νέας δημοσκόπησης των Washington Post και ABC News.

Η αντίθεση στο πρόγραμμα για το εθνικό σύστημα υγείας επίσης εμφανίζεται σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ με το 57% των ερωτηθέντων να είναι αρνητικοί στην πρωτοβουλία του

προέδρου σε θέματα εσωτερικής πολιτικής. Επίσης, το 46% των ερωτηθέντων δήλωσαν σφοδρά αντίθετοι.

Η αποδοκιμασία των χειρισμών του Ομπάμα ως προς την εφαρμογή του νόμου για την Υγεία ανέρχεται στο ποσοστό του 63% με την πλειοψηφία να υποστηρίζει την έντονη αντίθεσή της, ενώ τον περασμένο μήνα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 53%.

Ο αμφιλεγόμενος χαρακτήρας του νόμου που προβλέπει ότι από τα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου κάθε αμερικανός πολίτης θα πρέπει να διαθέτει ασφάλεια υγείας, σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώνει πρόστιμο, προκύπτει εκ νέου από τη δημοσκόπηση. Σχεδόν 2 προς 1 Αμερικανοί είναι αντίθετοι και οι περισσότεροι από τους μισούς σφοδρά αντίθετοι. Εντούτοις, σχεδόν έξι στους 10 συμφωνούν με το μέτρο που θέλει τις επιχειρήσεις με περισσότερους από 50 εργαζομένους να είναι υποχρεωμένες να ασφαλίζουν τους εργαζομένους τους από το 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα