«Οδηγός» για τις κάλπες της Ν.Δ στην Αττική – Μάθε που και πως ψηφίζεις για Πρόεδρο την Κυριακή

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ έχει αρχίσει και όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία προτρέπουν, με δηλώσεις τους, τους Νεοδημοκράτες να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδικασία ανάδειξης του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία πρόκειται να εκλέξει επικεφαλής με απευθείας ψηφοφορία

από τα μέλη και τους φίλους της για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά το 2009.

Άδωνις Γεωργιάδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας διεκδικούν το χρίσμα για γίνουν ο ένατος Πρόεδρος του κόμματος που μετρά 41 χρόνια ζωής. Οι πολίτες που επιθυμούν να ψηφίσουν μπορούν να προσέλθουν από τις επτά το πρωί έως τις επτά το απόγευμα στις «γαλάζιες» κάλπες, οι οποίες θα στηθούν την Κυριακή και το αντίτιμο συμμετοχής για τους ενδιαφερομένους είναι τρία ευρώ.

Με βάση το καταστατικό της ΝΔ, στην περίπτωση που στις 22 Νοεμβρίου οι ψηφοφόροι δεν δώσουν την απόλυτη πλειοψηφία (50% συν μία ψήφο) προβλέπεται δεύτερος γύρος με τη συμμετοχή των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων. Η νέα αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή, στις 29 Νοεμβρίου, και δικαίωμα ψήφου θα έχουν, χωρίς να καταβάλλουν αντίτιμο, μόνο όσοι συμμετείχαν στον πρώτο γύρο.

Πάντως, αν κανείς από τους υποψήφιους δεν συγκεντρώσει το 50%+1 των ψήφων, ο δεύτερος γύρος μπορεί να μην διεξαχθεί αν ο δεύτερος υποψήφιος δεν θελήσει τη διεξαγωγή του και παραιτηθεί. Τότε, σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, αναδεικνύεται πρόεδρος του κόμματος αυτός που θα έχει συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία την πρώτη Κυριακή.

Αναλυτικά οι οδηγίες που εξέδωσε για την εκλογική διαδικασία το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας:

-Ψηφίζετε σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.

-Μπορείτε να δείτε όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας nd.gr ή να ενημερωθείτε από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).

-Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

-Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, καθώς και τις πολιτικές θέσεις του Κόμματος και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του, υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία τους.

-Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο).

-Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

-Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζετε στο εκλογικό τμήμα όπου ψηφίσατε την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα