Την Κολομβία βλέπει ως φαβορί ο Φ. Σάντος

«Ανοιχτό» χαρακτήρισε τον όμιλο της Εθνικής μας ομάδας στο Μουντιάλ ο Φερνάντο Σάντος, ωστόσο στην περίπτωση που θα έπρεπε να θέσει ένα φαβορί τότε η ομάδα της Κολομβίας συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, σύμφωνα με την Πορτογάλο τεχνικό. Ο Σάντος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναφέρθηκε στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του με την Εθνική και την προετοιμασία για τους αγώνες στη Λατινική Αμερική.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σάντος σε συνέντευξη Τύπου, για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014:

Για τους αντιπάλους

της Ελλάδας στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ 2014

«Όλες οι ομάδες έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για την πρόκριση. Αν χρειαστεί να μιλήσουμε για ένα φαβορί, θα επιλέξω την Κολομβία. Έχει μεγάλη ποιότητα και το πλεονέκτημα ότι παίζει στην Λατινική Αμερική. Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει και αυτή παίκτες με ποιότητα όπως ο Τουρέ και ο Ντρογκμπά. Και είναι επίσης πολύ επιθετική. Η Ιαπωνία μπορεί να μην έχει μεγάλους ποδοσφαιριστές, αλλά είναι πειθαρχημένη και βασίζεται στο ομαδικό πνεύμα. Είναι ανοιχτός όμιλος. Πιστεύω ότι η πρόκριση θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική, όπως και πέρσι στο Euro».

Για την απόφασή του περί παραμονής ή όχι στο «τιμόνι» της ομάδας

«Είχαμε συνάντηση με τον πρόεδρο στη Βραζιλία και αποφασίσαμε ότι τον Μάρτη, στο φιλικό, θα ανακοινώσω την απόφασή μου για το αν ανανεώσω το συμβόλαιό μου. Έχω χρόνο μέχρι τότε να σκεφτώ τα δεδομένα για το επαγγελματικό μου μέλλον μετά το Μουντιάλ. Δεν έχει σχέση με το αν έχω πάθος και όρεξη για την Ελλάδα και την Εθνική αλλά καθαρά και μόνο με το μέλλον της καριέρας μου στον χώρο».

Για τη βάση της Εθνικής ομάδας στη Βραζιλία

«Θέλαμε το Σάο Πάουλο για την βάση μας. Αλλά μετά την κλήρωση και με βάση τις αποστάσεις και τις κλιματολογικές συνθήκες, θα πάμε μάλλον αλλού. Κάπου που θα έχει 27-28 βαθμούς, όσους περίπου και στις πόλεις που θα παίξουμε».

Για τον καταρτισμό της αποστολής

«Εμείς έχουμε ένα έξτρα πρόβλημα καθώς το ελληνικό πρωτάθλημα τελειώνει για κάποιους παίκτες τον Απρίλη και για κάποιους άλλους τον Μάιο με τα πλέι οφ. Άλλοι δηλαδή θα μείνουν άπραγοι καιρό και άλλοι θα χρειάζονται ξεκούραση».

Για τα φιλικά προετοιμασίας μέχρι το Μουντιάλ

«Σίγουρα 26-27 Μαΐου θα έχουμε ένα φιλικό στην Αθήνα. Και μέχρι την αναμέτρηση με την Κολομβία, θα δώσουμε άλλα 2 φιλικά στην Βραζιλία».

Για το εάν θα υπολογίζει τον Ορέστη Καρνέζη ως βασικό στο Μουντιάλ

«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τους τρεις τερματοφύλακες, όπως και για κάθε παίκτη. Έχουμε ακόμα 6 μήνες, μεγάλο διάστημα. Πολλά μπορούν να συμβούν. Πχ περιμέναμε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να ήταν κοντά μας, αλλά είναι ήδη 1 έτος εκτός. Τώρα δεν έχουμε το μυαλό μας στην επιλογή της 23άδας. Αυτά θα τα δούμε λίγο πριν τα τελικά. Τώρα κοιτάμε τα θέματα της οργάνωσης της αποστολής. Που θα μείνουμε, με ποιους θα παίξουμε φιλικά. Και επίσης προσπαθούμε να συλλέξουμε όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται για τους 3 αντιπάλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα