Τι συζητήθηκε στη σύνοδο της Βιέννης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στην “μίνι” Σύνοδο για το προσφυγικό στη Βιέννη, την οποία κάλεσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν. Στη σύνοδο συμμετείχαν ηγέτες 10 χωρών, καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτν Τουσκ αλλά και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Τρία ήταν τα κύρια σημεία που απασχόλησαν τη Σύνοδο:

Κατ’ αρχάς η αύξηση των δυνάμεων της Frontex καθώς τα1.500 στελέχη δεν επαρκούν για έναν αποτελεσματικό έλεγχο και για να μην καθορίζουν οι διακινητές ποιος θα έρχεται στην Ευρώπη, αλλά οι αποφάσεις να λαμβάνονται μέσα από συντεταγμένη διαδικασία.

Δεύτερον, την εξασφάλιση της Συμφωνίας με την Τουρκία που συνδέεται με την απελευθέρωση της βίζας αλλά και με τεχνικά προβλήματα. Προς τούτο συζητήθηκε επιπλεον, το θέμα επαναπροώθησης στην Τουρκία, και αφετέρου πώς μπορεί να βοηθηθεί η Ελλάδα να επιταχύνει τη διαδικασία ασύλου που αποτελει σημαντική αιτία για την καθήλωση τόσο πολλών ανθρώπων στα ελληνικά νησιά.

Τρίτο σημείο των συζητήσεων κατά τη Σύνοδο, υπήρξε η κοινή διαπίστωση πως η προσφυγική κρίση διαρκεί, πως οι αιτίες της συνεχίζουν να υπάρχουν και πως χρειάζονται και άλλες συμφωνίες με άλλες χώρες, κατά το πρότυπο εκείνης με την Τουρκία.

Το άρθρο Τι συζητήθηκε στη σύνοδο της Βιέννης εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα