Θρίαμβος Κόρμπιν στις εκλογές των Εργατικών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τεράστια νίκη πέτυχε Τζέρεμι Κόρμπιν έναντι του εσωκομματικού του αντιπάλου Όουεν Σμιθ στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του κόμματος των Εργατικών στη Βρετανία.

Ο Κόρμπιν μέσα σε ένα χρόνο, όχι μόνο πέτυχε τη δεύτερη νίκη του σε εσωκομματικές εκλογές αλλά κατάφερε και να αυξήσει τα ποσοστά του, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι αντίπαλοί του ώστε να αποκλειστεί

από τις εκλογές μεγάλος μέρος των μελών που γράφτηκαν τους τελευταίους μήνες.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν έλαβε το 61,8% των ψήφων, ο Όουεν Σμιθ 38,2%, ενώ σε απόλυτους αριθμούς ο Κόρμπιν συγκέντρωσε 313.209 ψήφους (80.000 περισσότερες από το 2015 οπότε και συγκέντρωσε το 59.5% ) και ο Σμιθ 193.229, σύμφωνα με την ανακοίνωση στο συνέδριο των εργατικών.

«Now is the time for all of us to focus every ounce of our energy on exposing and defeating the Tories.» @jeremycorbyn #Lab16 pic.twitter.com/Nz9nGf4h80

— The Labour Party (@UKLabour) September 24, 2016

Οι σημερινές εκλογές ήταν αποτέλεσμα διεργασιών στο κόμμα των δημοκρατικών καθώς πολλά στελέχη θεωρούν υπερβολικά αριστερό το πρόγραμμα του Κόρμπιν και ότι ως εκ τούτου δεν μπορεί να οδηγήσει σε νίκη έναντι των Συντηρητικών. Μετά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της 23 Ιουνίου, μεγάλος αριθμός του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου παραιτήθηκε, θεωρώντας ότι ο Κόρμπιν δεν επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο να πείσει τους ψηφοφόρους για την αναγκαιότητα μη αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με τους “συντρόφους” του Κόρμπιν στο κόμμα των Εργατικών φαίνεται να συμφωνούν και πολλοί πολιτικοί αναλυτές, σύμφωνα με τους οποίους με την επικράτηση του Κόρμπιν το κόμμα θα παραμείνει για πολλά ακόμη χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Την άποψη αυτή, όμως, δεν συμμερίζονται, τόσο ο ίδιος ο Κόρμπιν, όσο και ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων, οι οποίοι τάχτηκαν στις γραμμές του Εργατικού κόμματος μετά την περυσινή, πρώτη νίκη του “αριστερού” πολιτικού, γοητευμένοι από το όραμα και τις ιδέες του. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έλαβαν κομματική ταυτότητα των Εργατικών, καθιστώντας τους ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της Ευρώπης.

Losing Labour candidate @owensmith2016 got more votes (193k) than total membership of any other political party pic.twitter.com/sukK1d6llu

— Faisal Islam (@faisalislam) September 24, 2016

Ο Κόρμπιν, που ήδη πριν από τις εκλογές έτεινε “κλάδο ελαίας” στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, έχοντας δηλώσει εν είδη αστεϊσμού ότι έχει φυτέψει μία ελιά στο μπαλκόνι του, επανέλαβε την ανάγκη για συμπόρευση μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

«In our party, we have much more in common than that which divides us.» – @jeremycorbyn #Lab16 pic.twitter.com/Sh7O18Nk0u

— The Labour Party (@UKLabour) September 24, 2016

Δείτε το βίντεο με την ανακοίνωση του αποτελέσματος και την ομιλία του J. Corbyn

Το άρθρο Θρίαμβος Κόρμπιν στις εκλογές των Εργατικών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα