Τι σχεδιάζει ο Κυριάκος…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πώς σκέπτεται να αντιμετωπίσει τον Αλέξη ο Κυριάκος; Τί σχεδιάζει; Στενός του συνεργάτης μας λέει: Κατ’ αρχάς επίθεση στον Τσίπρα! Δεν είναι τυχαίο ότι τοποθέτησε τον Αλέξη στο «πάνθεον των αποτυχημένων λαϊκιστών» που οδήγησαν τη χώρα προς τα πίσω. Δηλαδή συνολική επίθεση κατά της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο

κ. Μητσοτάκης θα διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι «οι τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup ήρθαν για να καταδείξουν και να αποκαλύψουν τις συνέπειες της αλλοπρόσαλλης και τραγικής, διαπραγμάτευσης των μαξιμινών. Ο κόφτης και η εκχώρηση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια είναι το πρόσθετο βαρύ τίμημα που θα πληρώσουν όλοι οι Έλληνες ως κόστος του κ. Τσίπρα. Η ελληνική κοινωνία έχει καταλάβει τι συνέβη και αγανακτεί. Ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Μία συνολική απώλεια εθνικού πλούτου για το 2015 και το 2016 είκοσι ενός δισεκατομμυρίων ευρώ. 5.000 ευρώ για κάθε οικογένεια. Τεράστια απώλεια θέσεων εργασίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τον συνεργάτη του, θα τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα, περνώντας κάτω από τον πήχη. Η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει ακόμη. Τα μέτρα που πέρασαν δεν ήταν επαρκή και υπάρχουν μια σειρά εκκρεμότητες που δε γνωρίζουμε πλήρως. Και τη δόση δεν πήραμε και όταν την πάρουμε θα υπολείπεται του συνολικού ποσού και θα συνοδεύεται από νέα προαπαιτούμενα». Ο κ. Μητσοτάκης θα βάλλει και κατά του κ. Καμμένου για το μείζον ζήτημα του ελληνικού χρέους. Η ρύθμιση για το χρέος παραμένει ασαφής και παραπέμπεται για το μέλλον, αν και οι Έλληνες πολίτες καλούνται να κουβαλήσουν στην πλάτη τους τα επώδυνα μέτρα, που υλοποιούνται άμεσα. Αυτή η συμφωνία επιβαρύνει την κοινωνία και θα οδηγήσει σε πρόσθετη φοροδιαφυγή. Θα οδηγήσει σε νέα μέτρα. Αυτό το γνωρίζει ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Απελπιστικά απομονωμένος ο Τσίπρας

Ο κ. Μητσοτάκης κάθε φορά θα επισημαίνει για τον Αλέξη Τσίπρα, μας τονίζει ο συνεργάτης του, ότι «είναι απελπιστικά απομονωμένος» και ότι η κυβέρνηση «είναι ανίκανη να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις», βουλιάζοντας τη χώρα βαθύτερα στο τέλμα. Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίζει ότι η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση έχει τελικά μεγάλο κόστος για τη χώρα. «Σήμερα οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ο κ. Τσίπρας είτε αυταπατώμενος, είτε όχι, τους εξαπάτησε. Οι μεγάλες προσωπικότητες της Αριστεράς διαχωρίζουν τη θέση τους από τον πρωθυπουργό. Ο κ. Γλέζος, ο κ. Θεοδωράκης, ο κ. Αλαβάνος, πολιτικός μέντορας του κ. Τσίπρα. Τους κορόιδεψε όλους ο κ. Τσίπρας και μαζί τον ελληνικό λαό. Οι παλιοί τους συναγωνιστές, εμβληματικά στελέχη της Αριστεράς, μιλούν σκληρά για πρωθυπουργό», επεσήμανε.

Παραμένει το αίτημα για εκλογές

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επαναφέρει στο προσκήνιο το αίτημα της γαλάζιας παράταξης για εκλογές, αποκρούοντας τη λογική του… «ώριμου φρούτου». «Υπάρχουν κάποιοι που μας λένε “αφήστε τους για έρθετε μετά πανίσχυροι”. Είναι η θεωρία του “ώριμου φρούτου”. Τους λέω το φρούτο έχει σαπίσει και το συμφέρον της χώρας επιβάλλει πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατό. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι οι ψευτοπαλληκαρισμοί οδηγούν στη καταστροφή. Ο κ. Τσίπρας στήνει ένα κράτος στην υπηρεσία του τυχοδιωκτισμού και των εμμονών του. Βάζει μπροστά νέους μηχανισμούς. Ένα μηχανισμό νέας προπαγάνδας, με νέα διαπλοκή. Με έλεγχο στη Δικαιοσύνη. Με την ψήφιση του μνημονίου κάποιοι θεώρησαν πως ο κ. Τσίπρας προσχώρησε στις μεταρρυθμίσεις…», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφέρεται και στη χώρα, που «ενώ έχει δυνατότητες, ο κ. Τσίπρας την καθηλώνει. Και δυστυχώς θα αυξάνονται αυτοί που πιστεύουν ότι φταίνε οι κακοί ξένοι. Για αυτό ζητάμε εκλογές και στις δημοσκοπήσεις αυξάνεται το ποσοστό που ζητούν εκλογές και, όποτε και αν γίνουν εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα τις κερδίσει». Για την κριτική Τσίπρα στις κυβερνήσεις της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης θα τονίζει ότι «εμείς θα οδηγήσουμε τη χώρα έξω από την κρίση και θα την βάλουμε σε δρόμο ευημερίας. Η μεγάλη διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στις ιδέες μας. Πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις. Στις αξίες. Από αυτές τις αξίες απορρέει και η συμφωνία αλήθειας. Στην πολιτική πόλωσης και διχασμού του κ. Τσίπρα προτείνουμε τη διαταξική συνεννόηση και θυμίζουμε στον πρωθυπουργό και εκφραστή του Κυρίτση ότι όλοι πληρώνουν την πολιτική του, είτε ψήφισαν ναι, είτε όχι».

Οψόμεθα!

Το άρθρο Τι σχεδιάζει ο Κυριάκος… εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα