Θρίλερ με τη σύλληψη Γάλλου που μετέφερε όπλα από την Ουκρανία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Νέα αναστάτωση προκαλεί η σύλληψη ενός Γάλλου που φέρεται να μετέφερε όπλα και εκρηκτικά στο πλαίσιο σχεδιαζόμενης επίθεσης στη Γαλλία, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Euro 2016.

Ο 25χρονος Γάλλος συνελήφθη από τις ουκρανικές αρχές

στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας στις 21 Μαΐου, όμως μόλις σήμερα το ανακοίνωσε η ουκρανική συνοριοφυλακή.

Ο συλληφθείς είχε στο όχημά του 100 κιλά εκρηκτικών, ασφάλειες, τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και πολλά Καλάσνικοφ και προσπαθούσε να τα περάσει λαθραία στη Γαλλία.

Το γαλλικό κανάλι M6 μετέδωσε πως κρατείται από τις ουκρανικές αρχές αντιμετωπίζοντας ενδεχόμενη έκδοσή του, καθώς σχεδίαζε επίθεση στη Γαλλία.

Όλα αυτά μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Παρίσι και ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προειδοποιήσει ότι το Euro 2016 θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο τρομοκρατικής επίθεσης…

Σύμβολα ακροδεξιάς ομάδας

Το σπίτι του σε περιοχή της Λοραίνης ερευνήθηκε και οι αστυνομικοί εντόπισαν εκρηκτικά και ένα T-shirt που φέρει τα σύμβολα μιας ακροδεξιάς ομάδας.

Πάντως, μέχρι τώρα ο 25χρονος δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές.

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη πληγεί πέρυσι από επιθέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, με το μακελειό στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo τον Ιανουάριο και τις βομβιστικές επιθέσεις σε όλο το Παρίσι το Νοέμβριο που στοίχισαν συνολικά 150 ανθρώπινες ζωές.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιχνίδια του Euro 2016 θα πραγματοποιηθούν σε γήπεδα σε δέκα πόλεις της Γαλλίας από τον Ιούνιο μέχρι και τον Ιούλιο.

Διαβάστε εδώ άλλο ρεπορτάζ για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί εν όψει του Euro 2016

Το άρθρο Θρίλερ με τη σύλληψη Γάλλου που μετέφερε όπλα από την Ουκρανία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα