Τι είδε ο Παπαδήμος

Αποκαλυπτική, από πολλές απόψεις, ήταν η άτυπη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο Μέγαρο Μαξίμου, στη συνάντηση γνωριμίας μαζί τους.

Κάποια στιγμή, στην κουβέντα για την ανταγωνιστικότητα και για το αν η τρόικα ζητά την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού ή τη μείωση του χαμηλότερου, ο Λουκάς Παπαδήμος,

αφού διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα περιμένει τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, πρόσθεσε: «Στα βόρεια και στα ανατολικά μας υπάρχουν χώρες που παράγουν ποιοτικά προϊόντα, έχοντας χαμηλό κόστος παραγωγής».

Στα βόρεια είναι η Βουλγαρία, στα ανατολικά είναι η Τουρκία, άρα κάπου εκεί θα πρέπει να αναζητηθεί το αναπτυξιακό πρότυπο για την Ελλάδα, που έχει στο μυαλό της η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ίσως σκεπτόταν και άλλες χώρες, Ινδία, Κίνα, Πακιστάν κ.λπ., όπου το εργασιακό κόστος είναι ακόμα πιο χαμηλό, αλλά δεν μάλλον δεν ήταν εύκολο να τις προσδιορίσει γεωγραφικά. Ούτε επικοινωνιακά θα ήταν σωστό. Μεταξύ «βουλγαροποίησης» και «πακιστανοποίησης» των μισθών, προτιμάς το πρώτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα