Τη Δευτέρα η απολογία του 20χρονου Ολλανδού ανιματέρ

Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια Ηρακλείου ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ, ο οποίος τραυμάτισε με 20 μαχαιριές ένα 11χρονο αγόρι από τη Ρωσία.

Στον 20χρονο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή, από τον εισαγγελέα Ηρακλείου στον οποίο οδηγήθηκε σήμερα, συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στην τακτική ανακρίτρια από όπου πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Στo

μεταξύ, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη, κατάσταση το 11χρονο αγόρι.

Έντονη είναι η ανησυχία για μόνιμη βλάβη στα κάτω άκρα του σώματος, ωστόσο, το μέγεθος του προβλήματος αναμένεται να διαπιστωθεί όταν το αγοράκι θα αποσυνδεθεί από τους σωλήνες.
Η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στη Ρωσία με ειδική πτήση του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών σε συνεννόηση με τους έλληνες γιατρούς και τους συγγενείς του παιδιού.

«Η κατάσταση του 11χρονου έχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, βελτιωθεί λίγο και εάν κριθεί απαραίτητο θα τον μεταφέρουμε στη Ρωσία», δήλωσε νωρίτερα η υφυπουργός Υγείας της Ρωσίας Τατιάνα Γιάκοβλεβα.

Εξετάζεται επίσης «το ζήτημα προσφυγής σε δικηγόρο, ο οποίος θα μπορούσε να προβεί σε εκτίμηση των αστικών πλευρών της υπόθεσης αυτής, ενώ το προξενικό τμήμα αναμένει επίσημη απάντηση στο αίτημά του για την περιγραφή των συνθηκών της επίθεσης» αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Keywords
Τυχαία Θέματα