Το ενδεχόμενο μεταφοράς του 11χρονου στη Ρωσία εξετάζει η Μόσχα

Το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στη Ρωσία με ειδική πτήση του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών o 11χρονος, εξετάζει η Μόσχα σε συνεννόηση με τους έλληνες γιατρούς και τους συγγενείς του παιδιού.

«Η κατάσταση του 11χρονου έχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, βελτιωθεί λίγο και εάν κριθεί απαραίτητο θα τον μεταφέρουμε στη Ρωσία», δήλωσε νωρίτερα η υφυπουργός Υγείας

της Ρωσίας Τατιάνα Γιάκοβλεβα.

Εξετάζεται επίσης «το ζήτημα προσφυγής σε δικηγόρο, ο οποίος θα μπορούσε να προβεί σε εκτίμηση των αστικών πλευρών της υπόθεσης αυτής, ενώ το προξενικό τμήμα αναμένει επίσημη απάντηση στο αίτημά του για την περιγραφή των συνθηκών της επίθεσης» αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Ο 11χρονος Ρώσος υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο «Αγλαΐα Κυριακού». Παρά την προσπάθεια οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν την αναπηρία ωστόσο η ζωή του παιδιού δεν κινδυνεύει.

Η αναπηρία προκλήθηκε επειδή χτυπήθηκε ο νωτιαίος μυελός του νεαρού, ενώ τα δύο πιο σοβαρά τραύματα, σύμφωνα με τους γιατρούς, εντοπίζονται στη σπονδυλική στήλη, μεταξύ του έβδομου και του ένατου σπονδύλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα