Τι αλλάζει στο ΕΣΥ; Έρχεται «ο γιατρός της γειτονιάς» σε 60 πόλεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αλλαγές και παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια Υγεία ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο Έθνος, αναφέρει ότι θα υπάρχει οικογενειακός γιατρός ανά 2000 πολίτες και ομάδα υγείας σε κάθε γειτονιά, ενώ θα δημιουργηθούν και 250 τοπικές μονάδες υγείας σε πόλεις που θα καλύπτουν το 30% του αστικού πληθυσμού.

Ο οικογενειακός γιατρός θα έχει την ευθύνη για τον εμβολιασμό, τους προληπτικούς ελέγχους, τα τακτικά τσεκ – απ, την παρακολούθηση χρόνιων παθήσεων και την παραπομπή ενός ασθενούς στο κέντρο Υγείας

ή το νοσοκομείο.

Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθούν 250 δομές, σε 60 μεγάλες πόλεις, που πρόκειται να καλύψουν το 30% του αστικού πληθυσμού της χώρας. Μεταξύ των πόλεων αυτών περιλαμβάνονται το Κορδελιό – Εύοσμος, η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Λάρισα, ο Βόλος, η Νέα Φιλαδέλφεια, το Κερατσίνι, το Πέραμα, η Μυτιλήνη και η Κομοτηνή.

Κάθε οικογενειακός γιατρός θα έχει «χρεωμένα» περίπου 2.000 άτομα, ενώ κάθε μονάδα θα έχει έναν πληθυσμό αναφοράς, 10.000 κατά μέσον όρο.

Ο υπουργός αναφέρει, μάλιστα, ότι το προσχέδιο νόμου είναι ήδη έτοιμο και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσα στο επόμενο διάστημα.

Το άρθρο Τι αλλάζει στο ΕΣΥ; Έρχεται «ο γιατρός της γειτονιάς» σε 60 πόλεις εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα