Τι θα πει ο Τσίπρας στην Κ.Ο για τα ακούσουν οι… δανειστές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού το απόγευμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έχει… στόχο τα αυτιά των δανειστών. Ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να πει ότι οι εταίροι οφείλουν να τηρήσουν τη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους ούτως ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να συμμετάσχει

στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Οι επιδιώξεις του Αλέξη Τσίπρα

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί αποφασισμένος να κλείσει εγκαίρως την αξιολόγηση χωρίς ωστόσο τη λήψη νέων δυσβάσταχτων μέτρων.

Βλέποντας ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να πείσει, κυρίως, τους Ευρωπαίους, μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Eurogroup,να κλείσει η αξιολόγηση αφήνοντας ανοιχτό… παράθυρο για τα πλεονάσματα του 3,5% για το 2019 και το 2020. Αν δεν τα καταφέρει, θα θεωρείται μονόδρομος η επιβολή νέων σκληρών μέτρων, κάτι που θα προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να προβάλει και τις ελληνικές θέσεις για τα εργασιακά καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν σε θέσεις που αν περάσουν θα προκαλέσουν αντιδράσεις στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Μηνύματα κυβερνητικής σταθερότητας

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα θα θελήσει να δείξει ότι στην κυβέρνηση υπάρχει σταθερότητα και συνοχή. Γι’ αυτό στους εννέα υπουργούς και αναπληρωτές που έβγαλε από το κυβερνητικό σχήμα πρότεινε κοινοβουλευτικές θέσεις, έστω και αν η πλειοψηφία τους τις αρνείται.

Αλλαγές και στην Κ

Στις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, πάντως, όπως και σε θέσεις Προέδρων Επιτροπών της Βουλής, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές, οι οποίες θα αποφασιστούν σήμερα. Ο ισχυρός άνδρας της Κουμουνδούρου ενδέχεται καις στις δυνατότητες που εξετάζονται και από τους δανειστές προκειμένου ένα μέρος του πλεονάσματος να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Περιοδείες για την αναστροφή του κλίματος

Τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων καταγράφουν τη… φυγή μεγάλων κοινωνικών ομάδων που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς την εξουσία. Ο πρωθυπουργός θα αρχίσει περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσεις τις διαταραγμένες σχέσεις του κόμματός του με την κοινωνία.

Την Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα εγκαινιάσει και επισήμως το γραφείο πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ την Παρασκευή, εκτός απροόπτου, θα επισκεφθεί τη Θράκη.

Το άρθρο Τι θα πει ο Τσίπρας στην Κ.Ο για τα ακούσουν οι… δανειστές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα