Θύελλα αντιδράσεων για το ναρκισσιστικό σχόλιο του Justin Bieber για την Άννα Φρανκ

Την οργή χιλιάδων ανθρώπων προκάλεσε ο διάσημος νεαρός τραγουδιστής Justin Bieber, ο οποίος δήλωσε πως η Άννα Φρανκ, εάν ζούσε σήμερα, θα ήταν μία φανατική θαυμάστριά του.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μουσείο Άννα Φρανκ στο Άμστερνταμ, ο pop star έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών ότι η 15χρονη, θύμα του Ολοκαυτώματος, θα μπορούσε

να είναι μια «belieber», όπως ονομάζονται οι φανατικές θαυμάστριές του. Στη σελίδα του στο Facebook το μουσείο ανέφερε πως ο Μπίμπερ επισκέφτηκε και παρέμεινε στις αίθουσές του για περίπου μία ώρα μαζί με φίλους και σωματοφύλακες, ενώ έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί θαυμάστριές του απλώς «για να τον δουν ένα λεπτό».

Στο βιβλίο επισκεπτών έγραψε: «πραγματικά αποτελεί έμπνευση για μένα το ό,τι μπόρεσα να έρθω εδώ. Η Άννα ήταν ένα σπουδαίο κορίτσι. Θα μπορούσε να είναι μια belieber».

«Δεν έχει καταλάβει τίποτα από το Ολοκαύτωμα»

Η τελευταία φράση του 19χρονου Καναδού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια από εκατοντάδες χρήστες των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Άννα Φρανκ belieber; Αυτό είναι μακράν το πιο ναρκισσιστικό πράγμα που έχω διαβάσει», έγραψε η Τάνια Σάεζ Πίντο στην σελίδα της στο Facebook.

«Πιστεύω ότι θα ήταν αρκετά έξυπνη, ώστε να μην αγόραζε τους δίσκους του», γράφει ο Μεναχέμ Ρεπούν.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος, ακόμα και ένας τόσο διάσημος νεαρός, μπορεί να επισκεφτεί το Σπίτι της Άννα Φρανκ και βγαίνοντας να μην έχει καταλάβει τίποτε από την Ιστορία, το Ολοκαύτωμα και τα δεινά τόσων αθώων ανθρώπων», ήταν ένα ακόμα από τα μηνύματα εναντίον του τραγουδιστή που ανέβηκαν στο Facebook.

Ο Σκοτ Σάιμον, παρουσιαστής του αμερικανικού ραδιοφωνικού προγράμματος Weekend Edition Saturday τόνισε στο Twitter: «η Άννα θα ήταν αρκετά σοφή ώστε απλώς να γελάσει».

Η Άννα Φρανκ πέθανε σε ηλικία 15 ετών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλζεν το 1945. Κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ολλανδία, η Άννα Φρανκ μαζί με την οικογένειά της και τέσσερις οικογενειακούς φίλους κρυβόταν σε σοφίτα ενός σπιτιού στο Άμστερνταμ. Τα δύο αυτά χρόνια έγραφε καθημερινά στο ημερολόγιό της τα γεγονότα της ζωής της. Το ημερολόγιο που βρήκε ο πατέρας της, ο μόνος που επέζησε, εκδόθηκε το 1947.

Εκπρόσωπος του Justin Bieber, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Ευρώπη, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το Μουσείο Άννα Φρανκ εξέφρασε την έκπληξή του για τις αντιδράσεις του κόσμου στο σχόλιο του Justin Bieber. «Είναι ένα 19χρονο αγόρι που ήρθε να δει το μουσείο και αυτό θέλουμε να το επισημάνουμε. Πιστεύω πως αυτό που έγραψε ήταν τελείως αθώο», δήλωσε η εκπρόσωπος του μουσείου Αννμαρί Μπέκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα