Θρίλερ! Μεταφορά των αποθεματικών των νοσοκομείων στην ΤτΕ

Τα κρατικά ταμεία έχουν μάλλον αδειάσει…

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η απόφαση να μεταφερθούν τα χρημάτα από τα αποθεματικά των Ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Η εντολή στηρίζεται σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015.

Το έγγραφο του υπουργείου Υγείας

Ακόμη και στα social media έχει αναρτηθεί τo έγγραφο του υπουργείου Υγείας με το οποίο τα δημόσια νοσοκομεία

θα μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος ενώ θα ενημερώσουν για το μέγεθος των συγκεκριμένων ποσών.

Το έγγραφο έχει υπογράψει ο Γ.Δ.Ο.Υ. Υπ. Υγείας Θεόδωρου Α. Κοματά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα νοσοκομεία είχαν στείλει στο παρελθόν, επί υπουργίας Κουρουμπλή, τη λίστα με τα αποθεματικά τους για να υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.
Ο κ. Παναγιώτης Παπανικολάου, νευροχειρούργος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ποστάρισε το επίμαχο έγγραφο.

Η επιβεβαίωση της επείγουσας εντολής. Ημερομηνία 21/4/16, υπογραφή του ΓΔ του Υπ. Υγείας, επίκληση της περσινής ΠΝΠ pic.twitter.com/rTH3VtPsds

— P.G. Papanikolaou (@PGPapanikolaou) 21 Απριλίου 2016

Όπως μπορεί κανείς να διαβάσει, εξαιρούνται μόνο τα χρήματα που προορίζονται για τις ανάγκες του επόμενου 15ημέρου.

Τα χρήματα των νοσοκομείων διατίθενται για την κάλυψη βασικών αναγκών, όπως μισθοί του επικουρικού προσωπικού, αγορά υλικών και φαρμάκων.

Επίθεση της ΝΔ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί δριμεία κριτική στην κίνηση της κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για «σκούπισμα των… ταμειακών διαθέσιμων που έχουν απομείνει» ενώ επισημαίνει: «Οι ήττες είναι αλλεπάλληλες, αλλά η Κυβέρνηση συνεχίζει να θριαμβολογεί».

Διαβάστε την «γαλάζια» ανακοίνωση

«Το κόστος της ‘’καθυστερημένης’’ διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα εκτινάχθηκε στα 5,5 δις ευρώ.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει την εσωτερική στάση πληρωμών που ξεκίνησε πέρυσι και τον αναγκαστικό δανεισμό, ‘’σκουπίζοντας’’ όλα τα ταμειακά διαθέσιμα που έχουν απομείνει. Τελευταίο τους σημερινό ‘’θύμα’’, τα αποθεματικά των Νοσοκομείων, που μεταφέρονται άρον – άρον στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Οι ήττες είναι αλλεπάλληλες, αλλά η Κυβέρνηση συνεχίζει να θριαμβολογεί».

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών

«Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, για λόγους χρηστής διαχείρισης και αποτελεσματικότητας, η διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων γενικής κυβέρνησης γίνεται κεντρικά.

Τον Νοέμβριο του 2015, το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που προβλέπει, πρώτον την δημιουργία κοινού ταμείου, και δεύτερον, την υποχρέωση όλων των φορέων της γενικής κυβέρνησης να τοποθετήσουν το αποθεματικό τους εκεί.

Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί έναν ατυχή αντιπερισπασμό στην επιτυχία των πρωτογενών πλεονασμάτων, την στιγμή που η κυβέρνηση ζητά από τα νοσοκομεία να υλοποιήσουν την τυπική τους υποχρέωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα