Θετικός στο ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση συνεργασίας ο Κουβέλης

Σχεδόν οκτώ μήνες μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης δηλώνει θετικός στο ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», λέει χαρακτηριστικά ότι «η ΔΗΜΑΡ παραμένει

η αριστερά των λύσεων και της ευθύνης, στοχεύοντας σε κυβερνητικές συνεργασίες με προοδευτικό πρόσημο. Στόχος μας είναι να συμμετέχουμε σε κυβερνητικές λύσεις με ξεκάθαρους όρους και διακριτές πολιτικές.»

Επίσης κάλεσε τους πολίτες να υποστηρίξουν τον «προοδευτικό πόλο που συγκροτήσαμε για να ισχυροποιηθεί μια πρόταση που υπερβαίνει τη συντηρητική πολιτική και τον αριστερό λαϊκισμό».

Ο κ. Κουβέλης κάνει λόγο για ανάγκη πολιτικών οι οποίες « θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα δημιουργήσουν βάσιμες ελπίδες ανάκαμψης.»

Απαντώντας τέλος σεε ερώτηση για το αν το «Ποτάμι» θα μπορούσε να είναι ένας εν δυνάμει συνομιλητής (της ΔΗΜΑΡ) για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς λέει:

«Δεν αντιλαμβάνομαι ποιου ακριβώς χώρου εννοείτε… Το πιο προωθημένο που μας έχει πει μέχρι στιγμής το «Ποτάμι», εν σχέσει με τη φυσιογνωμία του, είναι ότι διαθέτει «συγγενείς» και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι διεκδικεί κυβερνητικό ρόλο. Ξέρετε, η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς δεν πρόκειται να γίνει με πρώτη ύλη ούτε την προγραμματική ασάφεια ούτε την πολιτική σύγχυση. Ο τρίτος πόλος της ελληνικής πολιτικής ζωής ή θα είναι προοδευτικός και αυτόνομος ή απολύτως αφομοιώσιμος από το μπλοκ των συντηρητικών δυνάμεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα