Θέματα επικαιρότητας βλέπουν οι περισσότεροι χρήστες στο Youtube!

Για μία κόμη φορά η Google δημοσιοποίησε στοιχεία που αφορούν την επισκεψιμότητά του Youtube όσον το χρόνο παραμονής τους στις σελίδες του, καθώς επίσης, τη διάρκεια των βίντεο που ανεβαίνουν από τους χρήστες, τα οποία έχουν μονίμων ανοδική πορεία.

Αν κι είχε αρχικά συνδυαστεί με ψυχαγωγικά βίντεο ερασιτεχνικής λήψης, τώρα πια μπορείς να βρεις κι επαγγελματικά βίντεο, επίσημα βιντεοκλίπ, αλλά κι ολόκληρες ταινίες ή σειρές.

Η νέα

έρευνα λοιπόν είχε διάρκεια 15 μήνες, από τον Ιανουάριο του 2011 έως και το Μάρτιο του 2012 και δείχνει ότι ολοένα αυξανόμενο μερίδιο ανθρώπων καταφεύγουν στο YouTube για να ενημερωθούν για τα πιο καυτά θέματα της επικαιρότητας.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι χρήστες φαίνεται ότι αξιοποιούν τη δυνατότητα που προσφέρει το YouTube να παρακολουθήσουν βίντεο σχετικά με μεγάλα γεγονότα της επικαιρότητας, τα οποία είναι τραβηγμένα σε πραγματικό χρόνο από πολίτες με την κάμερα του κινητού τους.
Έτσι, αν κι οι ειδήσεις στην τηλεόραση κρατούν τα σκήπτρα της ενημέρωσης, το Youtube τείνει να αναδειχθεί στην ανερχόμενη δύναμη της ενημέρωσης με ενημερωτικά βίντεο, τα οποία δεν προέρχονται από τα δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών.
Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση μιας νέα μορφής δημοσιογραφίας με τη σχέση μεταξύ των πολιτών και των δημοσιογραφικών οργανισμών να είναι πιο στενή και πιο δυναμική απ' ότι στο παρελθόν. Στα χρόνια που έρχονται αναμένουμε να δούμε πως η εξέλιξη της τεχνολογίας και της βιντεοσκόπησης με καλύτερα σε ποιότητα μέσα θα βοηθήσει το youtube,αλλά και την δραστηριότητα με τα rela time video να εξελιχθούν περαιτέρω.

Πηγή: Ε-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα