Τεράστια ανακάλυψη- Μια αρχαία πόλη της Θεσσαλίας ήρθε στο φως

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αρχαιολόγοι των πανεπιστημίων του Γκέτεμποργκ και του Μπούρνμαουθ που βρίσκονταν στην Ελλάδα για να ολοκληρώσουν ένα δικό τους σχέδιο, έφεραν στην επιφάνεια μια κρυμμένη αρχαία πόλη 2.500 ετών!

Η σπουδαία ανακάλυψη βρίσκεται στο χωριό Βλοχός, στην Θεσσαλία και είναι απορίας άξιον πως έως τώρα δεν είχε ανακαλυφθεί. Βέβαια, Έλληνες αρχαιολόγοι γνώριζαν πως υπήρχαν κάποια ερείπια στο σημείο, όμως δεν υπήρξε ποτέ πρόταση για ανασκαφές, ή έστω καταγραφή των όσων βρίσκονταν

στην επιφάνεια της γης.

Εντυπωσιασμένος που δεν είχε βρεθεί ως τώρα αυτός ο «θησαυρός», ο επικεφαλής της ομάδας Ρόμπιν Ρόνλαντ δήλωσε: «Μαζί με έναν συνάδελφό μου, περάσαμε από την τοποθεσία αυτή, ενώ ασχολούμασταν με ένα άλλο πρότζεκτ, όταν συνειδητοποιήσαμε πως εκεί υπήρχαν πολύ μεγάλες δυνατότητες. Το γιατί κανείς μέχρι τώρα δεν είχε ασχοληθεί με τον λόφο αυτό όπου εντοπίσαμε τα αρχαία, παραμένει μυστήριο».

Η ομάδα θέλει να αποφύγει την παραδοσιακή ανασκαφή και να χρησιμοποιήσει ένα «ραντάρ διείσδυσης εδάφους», όπως λέγεται, που θα μπορέσει να ανιχνεύσει πού βρίσκονται τα αρχαία κατάλοιπα, χωρίς να «πειράξει» το τοπίο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγινε επί δύο εβδομάδες δουλειά στο πεδίο και οι αρχαιολόγοι μπόρεσαν να συγκεντρώσουν κεραμική και νομίσματα που χρονολογήθηκαν από τον 5ο αιώνα π.Χ.

Οι εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από τον βρετανικό Independent, δείχνουν καθαρά τον ιστό της αρχαίας πόλης, που οι επιστήμονες σήμερα πιστεύουν πως άκμασε τον 4ο ή 3ο αιώνα π. Χ.

Το άρθρο Τεράστια ανακάλυψη- Μια αρχαία πόλη της Θεσσαλίας ήρθε στο φως εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα