Μάζεψαν 918.000 ευρώ για να σώσουν την κόρη τους, αλλά τα «έφαγαν»!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σάλος έχει προκληθεί στην Ισπανία με τους γονείς της 11χρονης Νάντιας που ζητούσαν την οικονομική βοήθεια του συνανθρώπων τους για να σώσουν τη βαριά άρρωστη κορούλα τους. Από το 2008, ένας λογαριασμός που είχε «ανοίξει» στο διαδίκτυο, ολοένα και «γέμιζε» από όσους είχαν συγκινηθεί με το πρόβλημα της μικρής, όμως έστω και οχτώ χρόνια μετά, ανακαλύφθηκε η μεγάλη τους απάτη.

Αγανακτισμένοι οι Ισπανοί με τις υπερβολές του πατέρα που έχει προφυλακιστεί, δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο 52χρονος εκμεταλλεύτηκε το πρόβλημα της κόρης του για να

αποσπάσει χρήματα.

«Το γεγονός ότι ο πατέρας ενός άρρωστου παιδιού μας εξαπατά με τέτοιο τρόπο είναι εθνικό σκάνδαλο», γράφει στο twitter ένα Ισπανός.

Ο πατέρας της 11χχρονης, υποστήριζε πως η θεραπεία για την κόρη του κόστιζε πολύ και μπορούσε να γίνει μόνο στην Αμερική, από τον γιατρό Έντουαρντ Μπράουν στο Χιούστον που γνώριζε για την υπόθεση. Οι ερευνητές όμως, διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει κανένας γιατρός με αυτό το όνομα, ενώ στο νοσοκομείο δεν είχαν ιδέα για την ασθένεια της Νάντιας. Η 11χρονη πάσχει από τριχοθειοδυστροφία, μια σπάνια κληρονομική ασθένεια, η οποία προκαλεί μεταξύ άλλων πρόωρη γήρανση των κυττάρων.

Εντωμεταξύ, ο 52χρονος πατέρας της είχε καταδικαστεί το 2000 σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για υπεξαίρεση χρημάτων από την εταιρεία όπου εργαζόταν στο παρελθόν, αλλά κανένα μέσο ενημέρωσης δεν είχε αναφερθεί σε αυτό. Η ισπανική εφημερίδα El Mundo που είχε φιλοξενήσει τον Νοέμβρη τους γονείς και βοήθησε στη συγκέντρωση 150.000 ευρώ, ζήτησε συγγνώμη για τα ανεπίτρεπτα λάθη της στην παρουσίαση του θέματος.

Ο πατέρας της Νάντιας ομολόγησε πως δραματοποίησε την κατάσταση επειδή «δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την κόρη του. Πολλά κομμάτια της ιστορίας όμως είναι αληθή», όπως είπε.

Οι Αρχές της Καταλονίας ανακάλυψαν ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις δωρεές ανέρχονται σε 918.000 ευρώ, με τα περισσότερα να έχουν «φαγωθεί».

Οι γονείς τα ξόδεψαν για την αγορά πολυτελών αντικειμένων, ενώ πλήρωναν και το ενοίκιο ενός εξοχικού σε ένα μικρό χωριό των Πυρηναίων. Τίποτε από αυτά δεν δόθηκε για τη θεραπεία της 11χρονης κόρης τους.

«Εάν αποδειχθεί τελικά ότι όλα ήταν απάτη, τότε θα υποστούν μεγάλο πλήγμα όλοι οι γονείς που παλεύουν για να σώσουν τα παιδιά τους από σπάνιες ασθένειες», είπε στην εφημερίδα ABC η μητέρα ενός κοριτσιού που πάσχει από βαριά γενετική διαταραχή, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Η μητέρα της Νάντιας που είχε επίσης προφυλακιστεί, αφέθηκε προς το παρόν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Οι γονείς έχασαν την κηδεμονία της κόρης τους, ενώ οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί έχουν «παγώσει» από τη δικαιοσύνη.

Το άρθρο Μάζεψαν 918.000 ευρώ για να σώσουν την κόρη τους, αλλά τα «έφαγαν»! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα