Τέλος στην αγωνία-ανακοινώνονται στις 11:00 οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τελειώνει σήμερα το πρωί στις 11:00 η αγωνία για τους υποψηφίους και για τις οικογένειές τους καθώς θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισδοχής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Η διαδικασία για τους υποψήφιους

Οι

υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα από τις 11 το πρωί να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας ακολουθώντας της εξής διαδικασία :

•Πληκτρολογώντας καταρχήν τον οκταψήφιο κωδικό τους

•Στην συνέχεια πληκτρολογώντας, τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Ονοματεπώνυμο-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο)

Παράλληλα με την ηλεκτρονική γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, αυτά θα αποσταλούν και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να αναρτηθούν στις επιμέρους σχολικές μονάδες.

Επισημαίνεται ότι αύριο στις 11 το πρωί θα ανακοινωθούν επιπλέον, τα αποτελέσματα που αφορούν στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων αλλοδαποί-αλλογενείς (απόφοιτοι Λυκείων εκτός ΕΕ), όπως και των αποφοίτων Λυκείων και των αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα για τις ως άνω ειδικές κατηγορίες υποψηφίων θα αναρτηθούν επίσης στην ίδια ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι εκτιμήσεις λίγο πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων καταδεικνύουν ότι θα υπάρξει πτώση των βάσεων στις περισσότερες σχολές, με μόνη εξαίρεση τις Ιατρικές σχολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα θα υπάρξει σημαντική πτώση στις Πολυτεχνικές σχολές, καταβαράθρωση των παιδαγωγικών τμημάτων, όπως και σημαντική άνοδος στις σχολές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Ενώ αναμένεται οι στρατιωτικές σχολές, να διατηρηθούν στα γνωστά υψηλά επίπεδα.

Το άρθρο Τέλος στην αγωνία-ανακοινώνονται στις 11:00 οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα