Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, με θύμα κωφάλαλο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας έλαβε χώρα στις ΗΠΑ, με την εκτέλεση ενός κωφάλαλου από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια ελέγχου.
Όπως μεταφέρουν τα αμερικανικά Μέσα, το περιστατικό έλαβε χώρα στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνα, όταν οι αστυνομικές αρχές προσπάθησαν να σταματήσουν τον 29χρονο Daniel Harris για υπερβολική ταχύτητα. Μετά από 13 χιλιόμετρα καταδίωξης, ο 29χρονος σταμάτησε το όχημά του και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους αστυνομικούς

στην νοηματική.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, η καταδίωξη από τον αυτοκινητόδρομο κατέληξε έξω από το σπίτι του θύματος, όπου και έλαβε χώρα μία συμπλοκή, η οποία οδήγησε στον πυροβολισμό και τον ακαριαίο θάνατο του θύματος, χωρίς ωστόσο, να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια και τις συνθήκες της συμπλοκής.

Ζητούν να τιμωρηθεί ο αστυνομικός

Η οικογένεια του θανόντος, που ήταν άοπλος, ζητά την τιμωρία του αστυνομικού, που, όπως λένε, δεν αντιλήφθηκε ότι ο Ηarris, προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του στη νοηματική.

Οι συγγενείς του θύματος δημιούργησαν σελίδα στο YouCaring.com, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την δημιουργία ιδρύματος που θα παρέχει την κατάλληλη εκπαίδευση για την αντιμετώπιση κωφάλαλων ατόμων.

Περισσότεροι από 752 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ΗΠΑ από την αστυνομία, μόνο κατά τον τελευταίο χρόνο.

Το άρθρο Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, με θύμα κωφάλαλο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα