Τέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος και Σοσιαλιστική Τάση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Και επίσημα εκτός ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Κώστας Χρυσόγονος και η Σοσιαλιστική Τάση.

Οι σχέσεις του ευρωβουλευτή με το Μέγαρο Μαξίμου είχαν διαταραχθεί εδώ και καιρό και για πολλούς η αποχώρηση ήταν απλώς θέμα χρόνου. Εκείνο όμως που αιφνιδίασε τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο τρόπος που γίνεται αυτή η αποχώρηση, καθώς και το γεγονός ότι ο κ. Χρυσόγονος παίρνει μαζί του και όλη τη Σοσιαλιστική Τάση.

Σε

ηλεκτρονική ψηφοφορία που έγινε ανάμεσα στα μέλη της Τάσης, η συντριπτική πλειοψηφία (το 82%) τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης, με μόλις το 1,5% να επιθυμεί την παραμονή στο συγκυβερνών κόμμα.

Ειδικότερα, σε σύνολο 2.032 εγγεγραμμένων μελών, υπέρ της πρότασης αποχώρησης τάχθηκαν 1.678 (ποσοστό 82.6%), ενώ κατά μόλις 31 (ποσοστό 1,5%).

Η αποχή άγγιξε το 15,9%, δηλαδή δεν ψήφισαν 323 μέλη της τάσης.

«Κατά συνέπεια, η πρόταση της Γραμματείας υπερψηφίστηκε από την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Σοσιαλιστικής Τάσης και εγκρίθηκε η αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ και ο μετασχηματισμός της Τάσης σε αυτόνομη πολιτική κίνηση. Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν από την Πολιτική Γραμματεία τα επόμενα βήματα στη διαδικασία για τη συγκρότηση του νέου πολιτικού μας φορέα» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Σοσιαλιστική Τάση.

Σημειώνεται πως ο κ. Χρυσόγονος είχε προαναγγείλει ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του στην Ευρωβουλή και θα παραμείνει ως εκπρόσωπος της Σοσιαλιστικής Τάσης.

Πλέον, η Σοσιαλιστική Τάση θα κινηθεί, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. Ο οποίος προφανώς θα κοιτάζει πολιτικά προς την αυθεντική κεντροαριστερά, που επιχειρεί να ανασυγκροτηθεί αυτή την περίοδο, παρά προς την αριστερά.

Το άρθρο Τέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος και Σοσιαλιστική Τάση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα