«Αγόρια μου, αγωνιώ να βρεθώ κοντά σας…»: Η δραματική επιστολή Λεμπιδάκη

Δύναμη και αισιοδοξία στα παιδιά του και στους δικούς του προσπαθούσε να δώσει ο Μιχάλης Λεμπιδάκης με τις χειρόγραφες επιστολές που έστελνε κατά την περίοδο της ομηρείας του και έρχονται τώρα στο φως.

Ο 53χρονος επιχειρηματίας ζητούσε από τους γιους του να σταθούν δίπλα στην μητέρα τους και τους παππούδες τους και να τους δώσουν κουράγιο. Ευχόταν ακόμη να τα πηγαίνουν καλά στα μαθήματά τους παρά το σοκ ενώ τους έδινε κουράγιο λέγοντας ότι το Σεπτέμβριο θα μπορέσουν να τα

πουν λίγο.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας, η οποία αναζητά και άλλα άτομα που σχετίζονται με την απαγωγή και ιδίατερα τέσσερα που είχαν σημαντικό ρόλο.

«Εύχομαι να τα πούμε τον Σεπτέμβρη»

Συγκεκριμένα, την επιστολή που έστειλε με ημερομηνία 22 Αυγούστου 2017 στα παιδιά του γράφει:

«Αγόρια μου ….καταλαβαίνω τη μεγάλη δοκιμασία που περάσατε. Μου δείχνει πως την ευτυχία στη ζωή δεν πρέπει να την θεωρούμε δεδομένη και πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη για τα δύσκολα που μπορεί να έρθουν…Θέλω να πιστεύω πως παρά το μεγάλο σοκ και την αγωνία σας μπορείτε να ανταποκριθείτε στα μαθήματά σας και ότι σταθήκατε όσο μπορούσατε δίπλα στη μανούλα, τον παππού, τη γιαγιά, το θείο, δίνοντάς τους κουράγιο με την νεανική σας αισιοδοξία.

Αγωνιώ να βρεθώ δίπλα σας για να μου πείτε τα σχέδιά σας και να συζητήσουμε για αυτά. Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε λίγο χρόνο μαζί το Σεπτέμβρη όπου, όποτε και να θέλετε να κλείσουμε! Σας σκέφτομαι και σας αγαπώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Θέλω να σας δω να προοδεύετε να δημιουργείτε. Μα πάνω απ´όλα να είστε ασφαλείς και ευτυχισμένοι και άνθρωποι αγαπητοί στην κοινωνία.

Ο μπαμπάς σας».

Σε άλλη επιστολή, με την ίδια ημερομηνία, απευθύνεται στη σύζυγό του Κατερίνα: «Αυτούς τους πέντε μήνες ο μεγαλύτερος πόνος για μένα ήταν η έλλειψή σου» της γράφει και εύχεται ότι γρήγορα θα βρεθούν και πάλι μαζί.

Ο «Γιάννης ο Ρώσος» και ο «φιλόσοφος»

Οπως προκύπτει από τις ανακρίσεις και τη δικογραφία, η Αστυνομία αναζητά ακόμα οκτώ πρόσωπα που ενδεχομένως έχουν συμμετοχή και σύνδεση με την απαγωγή του Λεμπιδάκη.

Για τέσσερα από αυτά τα άτομα εκτιμάται ότι έχουν σημαντικό έως ηγετικό ρόλο στην πολύκροτη υπόθεση.

Πρόκειται για κάποιον «Γιάννη», ρωσικής καταγωγής, που προσέγγισε έναν από τους μάρτυρες και τον ρώτησε αν μπορεί να κάνει μια δουλειά για κάποιον φίλο του, επίσης Ρώσο, και να βγάλει χρήματα.

«Εγώ δελεάστηκα από την πρόταση και δέχτηκα. Κάποιο βράδυ ήρθε στο σπίτι μου ο “Γιάννης ο Ρώσος” με ένα άτομο πιθανόν από τη Ρωσία και μου προσέφερε 100.000 ευρώ για να προσέχω τον Λεμπιδάκη», αναφέρει σε κατάθεσή του ο μάρτυρας. Αναφορά σε Ρώσους κάνει και ο 46χρονος αγρότης από το Ρέθυμνο που κρατείται για την υπόθεση.

Η αστυνομία αναζητά ακόμη κάποιον από τους φρουρούς του Λεμπιδάκη, τον οποίο επιχειρηματίας έλεγε «φιλόσοφο», όπως και έναν άνδρα με το όνομα «Ακης», στον οποίο αναφέρεται ο ιδιοκτήτης της μάνδρας όπου κρατούνταν ο επιχειρηματίας. Ο «Ακης» ήλθε δύο φορές και ζήτησε να συνομιλήσει με τον Λεμπιδάκη χωρίς να είναι γνωστό τι είπαν.

Πώς επικοινωνούσαν οι απαγωγείς με την οικογένεια

Εν τω μεταξύ έρχονται στη δημοσιότητα στοιχεία για τις επικοινωνίες που είχαν οι απαγωγείς με την οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη ζητώντας λύτρα.

Κατά το διάστημα των έξι μηνών της απαγωγής επικοινώνησαν 32 φορές με την οικογένεια συνήθως με SMS, κυρίως με τον Μανώλη Λεμπιδάκη, τον αδελφό του επιχειρηματία.

Η αστυνομία έκρινε αναγκαία την άρση τηλεφωνικού απορρήτου των τηλεφωνικών συνδέσεων που κατέχουν πρόσωπα που υπεδείχθησαν ή αποτέλεσαν αποδέκτη επικοινωνίας από τους δράστες. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου σε προγενέστερα χρονικά διαστήματα σε τηλεφωνικές συνδέσεις και συσκευές κινητών που αποδεδειγμένα χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Οι δράστες, όπως διαπιστώθηκε, επιδίωκαν να χρησιμοποιούν συσκευές τηλεφώνου και κάρτες SIM που ήταν «καθαρές», ώστε να μην είναι δυνατή η αποκάλυψη των στοιχείων ταυτότητάς τους. Ειδικότερα, ως προς τις κάρτες SIM διαπιστώθηκε ότι στο σύνολό τους είχαν ενεργοποιηθεί με στοιχεία συνδρομητών αλλοδαπών προσώπων («πακιστανικά» νούμερα).

The post «Αγόρια μου, αγωνιώ να βρεθώ κοντά σας…»: Η δραματική επιστολή Λεμπιδάκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα