Τελικά… πίνουμε πολύ μπύρα!

Την ισχυρή παρουσία της στην εγχώρια αγορά διατηρεί η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, η διοίκηση της οποίας ξεκαθάρισε χθες ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης από την Ελλάδα, καθώς, παρά την κρίση, η εταιρεία συνεχίζει να καταγράφει σταθερή πορεία, εμφανίζοντας υγιείς χρηματοοικονομικούς δείκτες.

Αναφερόμενος στην περυσινή χρονιά, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Jac van

Herpen τόνισε ότι η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ κινήθηκε μεν πτωτικά, σε αντιστοιχία όμως με τη συνολική αγορά της μπίρας, ωστόσο διατήρησε υγιείς όλους τους χρηματοοικονομικούς της δείκτες. Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ εξακολουθεί να διατηρεί την ηγετική θέση στην αγορά, με το μερίδιό της να υπολογίζεται περί το 68%.

Ειδικότερα, το 2011 οι πωλήσεις της εταιρείας υποχώρησαν κατά 11,6%, σε 389,3 εκατ. ευρώ, έναντι 440,8 εκατ. ευρώ το 2010, με την αντίστοιχη πτώση σε όγκο να διαμορφώνεται στο 13%. Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 61,4 εκατ. ευρώ έναντι 77,7 εκατ. τον προηγούμενο χρόνο, ενώ τα μετά φόρων κέρδη ανήλθαν στα 48,6 εκατ. ευρώ από 29,5 εκατ. ευρώ το 2010. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, η στρατηγική για τη φετινή χρονιά επικεντρώνεται στην ενίσχυση των εξαγωγών και στην ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων, ώστε να αντισταθμιστούν οι απώλειες που καταγράφει η εγχώρια κατανάλωση…

Του Χρήστου Κώνστα

Keywords
Τυχαία Θέματα