Τελευταία ευκαιρία για το Κυπριακό: Πολυμερής Διάσκεψη στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Νέες επαφές και επανέναρξη των διαβουλεύσεων για το Κυπριακό αποφάσισαν Αναστασιαδής και Ακιντζί από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου στην Γενεύη.

Η απόφαση ελήφθη στο χθεσινοβραδινό δείπνο μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ηγέτη των τουρκοκυπρίων. Η διαδικασία των διαβουλεύσεων θα ακολουθήσει την εξής δομή : Στις 9 και 10 Ιανουαρίου θα λάβουν χώρα οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που φορούν στο Κυπριακό, την επόμενη

ημέρα θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή χαρτών που θα αφορούν στις εκατέρωθεν προτάσεις για τις εδαφικές διευθετήσεις, με στόχο στις 12 Ιανουαρίου να πραγματοποιηθεί διεθνής Διάσκεψη όπου θα συμμετάσχουν οι εγγυήτριες δυνάμεις όπως και άλλοι εμπλεκόμενοι παράγοντες.

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης μετά το πέρας του δείπνου με το κ. Ακιντζί δήλωσε πως ξεκινούν άμεσα οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών με εντατικό τρόπο «έτσι ώστε να επιτύχουμε περαιτέρω πρόοδο και να φτάσουμε επιτέλους κάποτε σε κάποιο τελικό στάδιο που θα μας οδηγήσει είτε σε κατευχήν επιτυχία είτε αν δεν υπάρχει το περιθώριο πια να γνωρίζει ο καθένας την πορεία που θα ακολουθήσει», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Επιπρόσθετα ο Κύπριος Πρόεδρος σημείωσε την αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς -όπως και της τουρκοκυπριακής- όπως επεσήμανε ώστε να υπάρξει μια επιτυχής κατάληξη στις διαπραγματεύσεις. Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την σύνθεση της Διάσκεψης στην Γενεύη και αν αυτή θα είναι πολυμερής, ο Νίκος Αναστασιάδης παρέπεμψε στην σχετική ανακοίνωση του ΟΗΕ δηλώνοντας «μιλούμε για πολυμερή διάσκεψη».

Ενώ όταν ρωτήθηκε τι εκτιμά πως θα συμβεί αν δεν καταστεί εφικτό να κλείσουν με επιτυχία τα ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε «δεν θα οδηγηθούμε όπως αντιλαμβάνεστε στην επιθυμητή λύση».

Επιπρόσθετα συνέχισε σημειώνοντας «Εκείνο το οποίο γνωρίζω με βάση τα όσα μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει, υπάρχει μεγάλο περιθώριο να καταλήξουμε στην συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων και συνεπώς κατά την τριήμερη σύνοδο της Γενεύης θα ολοκληρώσουμε κατ` ευχήν και προς όφελος και των δύο κοινοτήτων τις συνομιλίες».

Το άρθρο Τελευταία ευκαιρία για το Κυπριακό: Πολυμερής Διάσκεψη στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα